tiistai 13. joulukuuta 2011

Syöpä, raha vs. totuus

Kuuntelin Kevin Trudeau showta, jossa puhe kääntyi marihuonaläpän jälkeen syöpään. Sen innoittamana kävin kurkkaamassa mitä suomalaisen Syöpäjärjestön sivut kertovat syövän aiheuttajista. Ja itkuhan siitä melkein tuli :D

Syöpäyhdistyksen mukaan syöpää aiheuttaa:

Alkoholi, tupakka, auringonvalo, jotkut ravintotekijät, asbesti, terva ja piki, monirenkaiset hiilivedyt, jotkut metalliyhdisteet, eräät muovikemikaalit, jotkut bakteerit ja viirukset (esim. hepatiitti, helikobakteeri), ionisoiva ja ionisoimaton säteily, eräät lääkeaineet: jotkut solunsalpaajat, jotkut hormonit, immuunipuutostilaa aiheuttavat lääkkeet, perinnöllisyys.

Maailman epämääräisin luettelo. Miten Pertti Perusmies tietää mitä ovat immuunipuutostilaa aiheuttavat lääkkeet, kertooko lääkäri hänelle sitä? Jos Pertillä todetaan syöpä, tietää lääkäri solunsalpaajia ja sädehoitoa määrätessään, että ne aiheuttavat immuunipuutosta. Immuunipuutos -> kasvanut syövän riski. Logiikka?!

"Hiilihydraattien suuri määrä ruokavaliossa voi pienentää muiden ravintotekijöiden, kuten kuten rasvan ja proteiinin ja vitamiinien ja hivenaineiden määrää"

"Hiilihydraattien osalta tutkimus on keskittynyt ravintokuitujen vaikutusten selvittämiseen." - Syöpäjärjestö

Eikä mainintaa missään, että syöpäsolu käyttää pääasiallisena energianlähteenään glukoosia, eli sokeria. Pelkkää diipadaapaa kuiduista kun pointti, eli sokerin kokonaismäärän vähentäminen (+ sokerin laatu), jää mainitsematta.

Ja auringon valo. Se mistä huhujen mukaan jotkut joogit elävät ja kaikki elämä on saanut alkunsa. Ilman auringon valoa ei olisi elämää. Tietysti överit on aina överit, mutta auringon valon iskeminen tuohon listaan, ja esim. ravintotekijöiden tarkemman määrittelyn poisjättäminen tuntuu naurettavalta. Eikä nyt puhuta mistään sydänmerkin suosimisesta. Oikeastaan sen välttämisestä. Itse olen ymmärtänyt ihosyövän ehkäisyn näin: Tarpeeksi ravinteita ja kemikaalivapaa keho -- > Ihon pinnalle ei synny auringon valon aiheuttamana kasvaimia. Luonnottomuus (myrkyt, kemikaalit, hormoonit..) poikii luonnottomuutta kehoon, eli syöpäsoluja.

"Kotimaisissa elintarvikkeissa ei ole syövän vaaraan vaikuttavia säilöntä-, lisä- tai vierasaineita." Aspartaami, glutamaatti, lisäaineiden yhteisvaikutukset?

"Ravinnon rasvan on lukuisissa eläinkokeissa osoitettu lisäävän rinta-, paksusuoli- ja haimasyöpää." Tämäkin on hassua, kun ei mitään mainintaa rasvan laadukkuudesta. Epäilen, että kyseessä ei ollut kylmäpuristettu kookosöljy. Kalarasvoista löytyi erikseen maininta, että niillä saattaa olla jopa syövältä suojaavia ominaisuuksia. Muut eläinrasvat tietty aiheuttaa syöpää.. hohhoijaa, mites se laatu taas? Ja loppuhuipennukseksi: "Syöpävaaran pienentämisen kannalta on tärkeämpää alentaa ravinnon kokonaisrasvapitoisuus alle 30%:iin kuin käyttää jotakin tietyn tyyppistä rasvaa".

Suola-osiossa ei ollut toivoakaan laatu-erottelusta. Pöytäsuola on ilmeisesti ainoa oikea suola.

Eli vähärasvaista, margariinilla höystettyä kasviravintoa ja syövän riski on ravinnon osilta minimoitu? Onko tarkoitus tosiaan piilotella totuutta vaan rahan takia? Syöpä on bisnes, ilmeisesti.

Itse yhdyn mielummin myös Kevin Trudeaun jakamaan syövän aiheuttajien listaan:

- fluori
- kloori vedessä
- glukoosi-fruktoosi siirappi / maissisiirappi
- säteily
- torjunta-aineet, antibiootit, hormoonit
-- > Kouluissa lapsille kerrotaan, että syöpää välttääksesi vältä torjunta-aineita. Silti koulut syöttävät niitä lapsille ruokatunnilla. Mitä tämä kertoo?
- kännykän & television säteily
- geenimanipulointi
- keinotekoiset makeutusaineet
- negatiivinen ajattelu (vähintäänkin tulee syöpä kun lukee Syöpäjärjestön ankeita sivuja :D)

Ja nostaisin vihreän, värikkään ja laadukkaan ravitsemuksen & positiiviset ajatukset ja rennon & unelmien täyteläisen elämänasenteen ykkössijalle syövän ehkäisyssä :)

2 kommenttia:

  1. Hyvin ilmaistu.Aiheeseen liittyvä dokumentti. :P


    http://paranormaaliblogi.net/index.php/2011/09/01/dokumentti-miksi-syopaa-ei-saa-parantaa/

    VastaaPoista