keskiviikko 28. joulukuuta 2011

Uuden vuoden valintoja

Sen sijaan että päättäisit tai sinulla on aikomus tai sinun täytyy, valitse tehdä asioita itsesi hyväksi. Suomalaiset ovat kovaa negatiivissävytteisten sanojen "täytyy/pitää" kansaa: "Täytyisi alottaa urheilu" "Pitäisi syödä terveellisemmin" "Täytyisi viettää enemmän aikaa lasten kanssa..." "Pitäisi...."

Ajattele sen sijaan, että sinulla on mahdollisuus valita. Sinä valitset millainen elämäsi on, ei kukaan muu. Älä tyydy harmittelemaan tilaasi, tee muutos. Esimerkkinä vaikka terveellinen elämä. Minulla on tieto hyppysissäni (jos ei ole niin sijoitan aikani hyvien asioiden opiskeluun, tieto on jo täällä), tiedän miten minun kannattaisi elää, jotta eläisin laadukkaammin. Toteutan sen, valitsen sairauden sijaan terveyden.

Valitse hyviä asioita elämääsi. Eihän mikään muu ole järkevää? Paikallaan polkeminen on harmillisen helppoa, mutta pian huomaat että mihinkäs se pari päivää, kuukautta tai vuotta yhtäkkiä katosi. Tuttua ainakin täällä.

Nuorena kun aineenvaihdunta on yleensä nopea ja myrkyt eivät ole ehtineet vielä kasaantua kehoon siinä määrin, että se aiheuttaisi suurempia oireita, on helppo olla piittaamaton hälläväliä -tyyppi. Eletään ehkä hetkessä jopa vähän liikaa, ei ajatella tekojen seurauksia. Kannatan ehdottomasti hetkessä elämistä, mutta vielä vahvemmin omien tekojen seurauksien punnitsemista pidemmällä tähtäimellä. Yleensä se, että teet tällä hetkellä jotain hyvää itsellesi tekee myös tästä hetkestä hienomman, olet silloin läsnä itsenäsi = kaikkeutena. Mieli ja keho kiittää hyvistä valinnoista välittömästi. Ja kun elämä onkin yhtäkkiä täynnä pieniä, kauniita ja terveitä hetkiä, tulee koko elämästäsi kaunis ja terve ;)

Esimerkkinä se, että juot päivittäiset 1,5-2 l vettä mahdollisimman laadukkaana on sinulla paljon suurempi todennäköisyys nauttia elämän valinnoista ja mahdollisuuksista vähän pidempään.

Minäkin tein valintoja. Vuonna 2012 valitsen,

- Seurata sydämeni ääntä entistä rohkeammin. Sydän (aito minä / universaali rakkaus ja valo...) tietää mitkä ovat hyviä valintoja.
- Pitää parempaa huolta itsestäni, joka pitää myös sisällään oman heikkouden hyväksyminen ja sen tuominen julki. Olemme täällä toisiamme eli ykseyttä / kollektiivista tietoisuutta eli yhteistä hyvää varten. Kukaan meistä ei ole yksin.


Hyvien valintojen täyteläistä vuotta 2012 sinulle

2 kommenttia:

  1. Just näin!! Ihanaa tekstiä! : )

    VastaaPoista
  2. "You have brains in your head, you have feet in your shoes - You can steer yourself in any direction you choose." -Dr. Seuss

    :)

    VastaaPoista