maanantai 4. lokakuuta 2010

Migreenikohtaus?

TUM TUM TUM
iiiiiiii
Pam. Pam.

Mm. näin alkaa eräs päänsärkylääkemainos, jossa ihmiset kuvailevat päänsäryn luonnetta. Me jokainen olemme varmasti kokeneet ohimoilla tai vaikka takaraivossa jyskyttävän kivun. Itselläni on tällä hetkellä yksi kovimmista päänsäryistä ikinä...


Päänsäryn takana voi olla monta syytä. Esim. väärä purenta, korkea verenpaine, vähäinen uni, jännitys, matala verensokeri, hapenpuute, korvatulehdus tai jopa verisuonen tukos aivoissa.

Itselläni syynä on todennäköisesti liian vähäinen uni, stressi ja detox.

Moni kehottaisi nappaamaan buranan. Tässä kuitenkin poimintoja tulehduskipulääkkeiden haitoista:

"Tulehduskipulääkkeiden on jo pitkään tiedetty aiheuttavan ruoansulatuskanavan ärsytystä. Viimeisin tutkimus on osoittanut, että kaikkiin tulehduskipulääkkeisiin, myös käsikaupasta ostettaviin tulehduskipulääkkeisiin, liittyy kohonnut riski sairastua sydäninfarktiin."

"Tulehduskipulääkkeet voivat aiheuttaa vatsan ärsytystä ja joissakin tapauksissa jopa mahahaavan tai verenvuotoa maha-suolikanavasta, mikä voi olla iäkkäillä potilailla kohtalokastakin, kertoo Turun yliopiston kliinisen farmakologian ja lääkehoidon professori Risto Huupponen."

"Tulehduskipulääkkeet voivat aiheuttaa haavaumia ohut- ja paksusuoleen. Oireina voi olla raudanpuuteanemiaa, ripulia, veriulosteita, rajuja suolistoverenvuotoja ja jopa suolen puhkeaminen."

"Uusin tieto tulehduskipulääkkeistä onkin, että niiden pitkäaikainen käyttö lisää sydäninfarktin riskiä noin puolitoista-kaksinkertaisesti."

"Tulehduskipulääkkeet nostavat verenpainetta ja heikentävät useimpien verenpainelääkkeiden tehoa."

Lähde: Tulehduskipulääkkeiden Käypä hoito -suositus, Suomalainen Lääkäriseura Duodecim, Aikakauskirja Duodecim 5/2009


Buranat jääköön siis kaappiin.

Vaihtoehtohoitoja, joita käytän:

- Liikunta. Esim. rauhallinen kävely raittiissa ilmassa (tiedostavana ja läsnä)
- Kipukoukku! Loistava apuväline iskemään jumiutuneeseen lihakseen. Rentouttaa niskan- ja hartiaseudun ihanasti.
- Syvähengitys ja meditaatio
- Näitä ruokia voi myös kokeilla lievittämään särkyä:
  • inkivääri
  • piparminttu
  • cayanne-pippuri
  • kalsium-pitoiset ruuat (esim. pinaatti, parsakaali ja lehtikaali)
  • magnesium-rikkaat ruuat (esim. pinaatti ja mantelit)
  • valkosipuli
- Vältä näitä:
  • juustot
  • alkoholi
  • kofeiini
  • suklaa (raakakaakao saattaa itselläni aiheuttaa migreeniä)
  • Lihat, jotka eivät ole laadukkaita
  • Soijapavut ja muut pavut
  • Hiiva
  • Hapankaali
  • Liian suolainen ruoka
  • Prosessoitu rasva
Taidan hipsiä tästä koiran kanssa pitkälle lenkille. Nyt on nimittäin semmonen jysäri, että oikeasti ei ole tämmöistä varmaan koskaan ollut.

Voikohan Pakuri aiheuttaa tämänkaltaisia oireita? Join eilen kaksi ensimmäistä kuppia ja tänään yhden. Olen ihan rakastunut tähän lahottajasieneen :D Enemmän kyllä epäilen vähäunisuutta ja stressiä. Kipu vaihtelee oikeasta takaraivosta oikean korvan seudulle, leukaluun taakse ja ohimoon & silmän seudulle. Onko teillä mitään toimivia kikkoja päänsäryn taltuttamiseen? Migreeniä ei ole aikaisemmin ollut, mutta nyt kyllä täyttyisi kaikki siihen kuuluvat oireet.

Kuva: www.targetwoman.com

MUOKKAUS: Foodit.fi:stä löytyi hyvä keskustelu tästäkin aiheesta!

2 kommenttia:

  1. Heippa!

    Magneettikoru! Itsellänikin on ollut taipumusta migreeniin mutta eipä ole korun käytön aloittamisen jälkeen. Paitsi kahtena kertana joina olin ollut ilman ko. korua. Oireet kuitenkin katosi lähes välittömästi kun laitoin korun takaisin käteen. Mulla itselläni on Nikkenin koru ja aloin itsekkin samantien jälleenmyyjäksi. Kysy lisää jos kiinnostaa! heidi.paavilainen@hotmail.com

    http://www.nikkenwellbeing.fi/Products/Products.aspx?ID=176&Group=true&RootGroup=176

    Ps. Sulla on ihana blogi (:

    VastaaPoista
  2. Migreeni on jossain määrin autoimmuunijuttu, johon monilla vilja-/lektiinikielto on vaikuttanut positiivisesti. Stressitekijät varmaan myös.

    - neo

    VastaaPoista