torstai 13. tammikuuta 2011

Toffeemaito

Tämä todella maistuu toffeen makuiselle maidolle! Ahh...


Lucumaito

Vettä
Hampunsiemeniä 2dl (tai muita siemeniä)
1rkl lucumaa
1tl hunajaa
ripaus suolaa
ripaus vaniljaa

Ja kaikki sekaisin blenderissä. Söin ("Chew your drink, and drink your food" - Gandhi) tämän aamupalalla yhdessä hunajamelonin kanssa. Todella hyvä olo tuli jälkikäteen, sillä ruokavalio on ollut lähipäivinä taas vähän niin ja näin!

Jos joku ihmettelee, että mitä ihmettä, miksi pureskelisin juodessani niin se todella on merkittävä terveysteko! Kun pureskelet, sylkeä erittyy ja helpottaa näin ruuan sulamista sekä ravintoaineiden vastaanottamista.

Ruoka kannattaa myös "juoda", eli pureskella suussa mahdollisimman hienoksi. Hampaat ovat tarkoitettu ruuan pilkkomiseen mahdollisimman pieneksi. Syljen erittyminen näyttelee tässä myös merkittävää osaa. Ja tietenkin, saat mausta enemmän irti kun et hotkaise ruokaa alas vaan maistelet ja pureskelet sitä rauhassa :)

Ruuan juomisen ja juoman pureskelemisen on todettu myös torjuvan allergioita, ehkäisemään rasvan varastoitumista ja helpottavan ruumiintoimintoja.

Täytyy yrittää pitää tämä paremmin mielessä! Huomaan ainakin, että salaatin pureskelu itsellä jää helposti liian vähäiseksi. Joten hurray green juices! Niiden kanssa voi olla aika varma hyvisainesten imeytymisestä, varsinkin jos pureskelet ne ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti