maanantai 23. toukokuuta 2011

Rasvanpolttajia ja brownieta

Sanonpa vielä nyt kerran sen, että olen aivan sekopääinnoissani siitä, että saan inspiroitua niin paljon kuin haluan ja toteuttaa päähänpistojani tätä nykyä vapaasti ruuan laiton suhteen! Pelkästään itselleen kokkaaminen ei ole toiminut tarpeeksi kovana motivaattorina jotta olisin kyennyt kehittelemään superterveysreseptejä päässäni sen pidemmälle. Salaattia ja Salaattia onkin nähty jo ihan tarpeeksi... ;)

Rasvanpolttajan Valkosuklaa-Toffee


Kookosöljyä
Kaakaovoita
Mulpereita
Sitruunamehua
Vaniljaa
Steviaa
Tocotrienolsia
(Lucumaa)
(Vihreää teetä)

Sulata kookosöljy ja kaakaovoi vesihauteessa kirkkaaksi (suhde n. 3:1). Blendaa mulperit mahdollisimman hienoksi. Lisää mulperit, jauheet, mausteet, sitruunamehu, mahd. vihreä tee ja lopuksi stevia. Sekoita hyvin ja kaada kivoihin muotteihin :)


Jotta ei menisi liian karpiksi tämä homma niin tässä vielä helppo brownie ohje. Ovat menneet kuin kuumille kiville kaffilassa ;)

Browniesit Kardemummalla


Pohja
Pähkinöitä (esim. pecan & hassel & cashew)
Vaahterasiirappia
Taateleita
Ripaus kardemummaa ja kanelia
Kaakaojauhetta
(hyvää suolaa)

Päällinen
Kaakaovoita
Vaahterasiirappia tai hunajaa
Kaakaojauhetta
Lucumaa
Vaniljaa
Suolaa ripaus

Koristeluun
Kookoshiutaleita tai gojimarjarouhetta tai kaakaonibsejä tai sulatettua suklaata tai mitä vain keksitkin :)

Blendaa pohjan pähkinät ja taatelit keskenään, lisää mausteet ja lopuksi vaahterasiirappi. Kaada taikina laakeaan astiaan ja sekä muotoile levyksi. Laita pakkaseen tai jääkaappiin kylmettymään kuorrutuksen valmistuksen ajaksi.
Aloita kuorrutteen valmistaminen sulattamalla kaakaovoi vesihauteessa. Lisää mukaan valitsemasi makeutus ja lopuksi kaakaojauhe sekä mausteet.
Nosta pohja kylmästä ja levitä kuorrutus tasaisesti sen päälle. Koristele haluamallasi tavalla ja kylmetä pakkasessa hetki ennen tarjoilua.

Eräälle asiakkaalle, jolla ei ollut lykästänyt raakasuklaan teossa, lähti mukaan tämmöinen rakkauskirje:



Olipa muuten hankala kirjottaa raakasuklaaohjeeseen tarkat mitat kun itse tuppaa aina tekemään sitä täysin sekopäisesti flowssa :D Aineksia lentelee mukaan mielivaltaisesti ja suhteita ei ole olemassakaan, mutta maistelemalla päästään aina haluttuun (tai yllätys-)lopputulokseen!


2 kommenttia:

  1. Ihania herkkusia! Ja vaadin reseptejä edellisessä postauksessa mainitsemistasi herkuista! :)

    VastaaPoista
  2. Katja: Hih! Selvä, näppäilen reseptit tänne lähiaikoina! :)

    VastaaPoista