perjantai 2. heinäkuuta 2010

Kemisti tekee teidänkin äitien ruuat


Dieettejähän on maailma pullollaan: VHH, luolamies, lakto-ovo-vege, suomalaiset ravintosuositukset ja muut kulttuurit... ym!

Valitse omasi?

Kiellot ja rajoitukset eivät toimi. Suomalaiset käyttävät kevyttuotteita reilusti muita maita enemmän, silti me koreillaan ainakin lihavimman kansan hopeasijoituksella.

Kun verrataan meitä esim. Ranskaan ja Välimeren maihin, joissa kevyttuotteita pidetään yleisesti skeidana, ollaan me kakkossijoitus ansaittu. Lihavuus ei ole ongelma näissä maissa.

Mitä teemme kun meidät ahdistetaan nurkkaan activia-jogurtti "OSTA!OSTA!" -mainoksilla? Tai kun "ammattilaiset" määräävät meille extra-light-no-calories jogurttia? Elämä rupeaa kirjaimellisesti maistumaan puulta. Puista elämää ei moni jaksa kauaa pureskella ja turvaa etsitään kaikesta "kielletystä". Syyllisyys painaa, stressitasot nousevat ja masennus uhkaa. Jippii! Lääkäriin ja valtion kassa ropisee.

Sensijaan, että me tyydyttäisiin höttöruokaan joka tekee meidät alennusmyynneissä hääriviksi haukoiksi ja masennuspotilaiksi (anteeksi jyrkkä kärjistys) tulisi meidän nähdä ja kokea aito luonto sekä sen luoma elämä ympärillämme.

Luonto tarjoaa ruokamme, se on selvä. Kaikki luonnon hyvä kuitenkin katoaa pitkässä prosessointivaiheessa. Tämä prosessointivaihe täytyy poistaa, ei ole mitään järkeä, että ruoka kulkee maasta maahan miljoonan koneiston läpi jossa siihen pumpataan lisäaineita mm. maun ja värin parantamiseksi. Ei ole mitään järkeä, että ruoka pitää kulkea kaiken tämän läpi ennenkuin se päätyy ruokapöytään. Me ei tarvita luuydintä tai kirvaa jotta saadaan vatsamme täyteen ja keho 100% toimintakuntoon! Nautintoon ei myöskään vaadita lisäaineita. Aito, luonnonmukainen ruoka tarjoaa elämyksen, johon mikään harmaan elämän turvallinen roiskeläppä ei lyö vertoja.

Valitettavasti me ollaan totuttu siihen natriumglutamaattiin ja "tykätään" siitä. "Sitähän nyt on kaikessa ruuassa..." Joo-o kerro se isoisällesi! Aidot maut ovat joutuneet siirtymään kemistien pipettien tieltä.

Onneksi on oikean ruuan puolestapuhujia. Me kaikki voidaan vaikuttaa ostamalla luomua ja tukemalla pienyrittäjiä.

Onko kenestäkään muusta "kuluttaja" kamala sana?
Valtio luo ******* tarjonnan, me kulutetaan ja tuotetaan rahaa valion laktoosi-intoleraktikoille pohatoille.

huh, helpotti :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti