lauantai 3. heinäkuuta 2010

Ph-tasapainosta ja vinkkejä hellepäivään

"Kaikkien sairauksien syy on kehon ylihappamoituminen"

Happoja syntyy elimistössämme jatkuvasti: ruuansulatuksessa, hengityksessä... Jotta vältettäisiin kehon liika happamoituminen, tulisi meidän syödä ravintoa, joka auttaa kehoa toimimaan elintoiminnoissa syntyvien happojen kanssa.

Ratkaisu löytyy mm. Antoine Bechanpien ja Tohtori Robert O. Youngin mukaan alkaalisen, eli emäksisen ravinnon suosimisesta. Bakteerit eivät saa jalansijaa alkaalisessa kehossa.

Minne ne liiat hapot majoittuvat?
Rasvasoluihin.

Se on kehon tapa suojella itseään.

Happamoituneen kehon ongelmia ovat väsymys, allergia ja paino-ongelmat. Ylipaino on liiallisen happamuuden muoto.

Ym. Tohtorit esittävät ratkaisun ylipainoon löytyvän juuri kehon alkalisoitumisesta, eli tulisi suosia mahd. emäksistä ja energisoivaa ruokaa.

Hakaniemen Ph-Shop Tuoreverso tarjoaa paljon alkalisoivaa ravintoa, ja mukaan avaamispäivänä sain esitteen, jossa on esitelty liikennevalo-mallin tavoin suositeltavat ja vältettävät ruoka-aineet.

Minimaalisesti
Sienet, etikka, sokeri, hunaja, maissi, hiiva, korkean sokeripitoisuuden omaavat hedelmät, käymistuotteet, maapähkinät, pistaasipähkinät, cashew, maitotuotteet, lihat, kananmunat, kaakao, valkoiset jauhot, levät, sitrushapot (tuore sitruunamehu ok), kuivatut hedelmät, musta ja vihreä tee, kahvi, makeutusaineet, leivät (paitsi jos ne ovat hiivattomia), kaura, ruis, alkoholi, useimmat einekset

Kohtuudella
Öljyiset kalat, tofu, lämmitetyt/kokatut ruoat, tattari, kvinoa, speltti, palkokasvit, neitsytöljyt, hamppu, kookos, auringonkukka, greippi, valkosipuli, sipuli, herne, useimmat pähkinät ja siemenet, pähkinä- ja siemenmaidot, kookosmaito, juurekset

Rajoituksetta
Useimmat vihannekset, lehdekkäät vihreät ja raa'at vihannekset, kurkku, kaali, lehtikaali, ruusukaali, salaatti, pinaatti, selleri, vesikrassi, yrtit, parsakaali, fenkoli, purjot, retiisi, kesäkurpitsa, avokado, paprikat, kukkakaali, sitruuna, lime

Ruokavalio on hyvä perustaa siis kasviksille, ja nimenomaan tuoreille. 70-80% lautasesta olisi optimaalista täyttää vihanneksilla.

Liika alkaalisuus ei myöskään ole hyvä, vaan happo-emästasapaino tulisi pitää vakaana.

Ph-tasapainosta huolehtiminen on hyvä pitää mielessä ! Kasviksia ja vihreää on helppo lisätä. Övereitä kannattaa välttää, mitään ohjeita ei tarvitse noudattaa kirjaimellisesti, vaan omaa kehoa kuunnellen :) Räjähdysmäiset ruokavalionmuutokset eivät ole keholle saatikka sen tasapainolle hyväksi. Lisääminen on sensijaan paljon tehokkaampaa, vihersmoothien juominen ainakin joka toinen päivä on hyvä alku!

Pakko vielä jakaa yksi hellepäivän herkku, nimittäin pakastettu tuore ananas! Vaikka Ph-tietäjät eivät suosittelisi ananasta on aurinkoa ottaessa ihana imeskellä jäisiä ananaspaloja, tosi virkistäviä ja raikkaita. Mehujää raw stailiin! Siis:1 Kypsä ananas

Paloittele hyvin kypsynyt ananas pakasterasiaan. Pakasta ainakin 2h. :)

Testasin tänään Liekeissä-blogin aurinkovoidetta, johon tulee kookosöljyä, chlorella jauhetta ja hunajaa. Käytin omassani eucalyptus-hunajaa ja voiteesta tulikin super hyvän tuoksuista ja viilentävää. Olin koko aamupäivän suorassa paahteessa, eikä ainakaan vielä huomaa palamisen merkkejä. Kokeilkaa! Pessi, blogin kirjoittaja lupaa jopa rusketuksen tarttuvan helpommin ;) Tästä tuli hitti ainakin minulla!

2 kommenttia:

 1. Moi Maija!

  Hieman positiivista palautetta: diggaan sun blogin kirjoitustyylistä. Se on jotenkin mukavan simppeli eikä lähde missään vaiheessa "hifistely laukalle". Lisäksi tollainen hieman puoluteeton tyyli, mallia "...jonkun mukaan ratkaisu on X", sopii ainakin mulle paremmin kuin että "...ratkaisu löytyy varmasti tekemällä X". Ei muuta kuin jatka samaa rataa.

  Rautaisin terveisin,
  Tero

  Ps. Tarkoitit varmaan tekstissäsi Robert O. Young eikä Jung?

  VastaaPoista
 2. Tero kiitos paljon! On tosi mukavaa kuulla palautetta juuri kirjoitustyylistä. Hyvä että kerrotte mikä toimii ja ei :)

  Ja kyllä Young sen piti olla, heh, oikeinkirjoitus vielä näköjään tarkistukseen!

  VastaaPoista