tiistai 13. heinäkuuta 2010

Oireileva Pitta ja ihana yllätys!

Voisin aloittaa jokaisen postauksen "Huh hellettä!" -lausahduksella. Sillä 30 astetta tuntuu! Varsinkin ilmastointivajaalla työpaikalla, minkä seurauksena olen jokaisen päivän jälkeen niin uupunut, etten ole lenkillekään pystynyt lähtemään. Toisaalta portaita ylösalasravaaminen ja muutenkin talossa edestakaisin juoksu käy melkein lenkistä :) Ja hikoileekin vähintään yhtä paljon.

Ayurveda osuu taas kerran niin oikeaan, sillä helle aiheuttaa minussa selvästi pitta-epätasapainotilan. Olen kaksois-dosha, vata-pitta. Talvella "oirehdin" täysin vatalle tyypillisin tavoin ja kesällä olen selvästi normaalia tehokkaampi sekä myös ehdoton, äkkipikainen ja aikaansaava, eli tosi pitta :) Heidin Navadina - sivuston mukaan kesällä kaikkien pittojen tulisi suosia makeita hedelmiä ja (vihreitä)vihanneksia, palkokasveja, siemeniä, maitotuotteita kohtuudella ja makeita mehuja (laadukkaita sellaisia, esim itse tehdyt). Aijonkin ottaa neuvosta vaarin ja lisätä näitä ruokavalioon, paitsi maitotuotteet jätän toistaiseksi mahd. minimiin, koska yritän parhaillani päästä niistä eroon (lopullisesti?).

Töissä oli siis todella todella uuvuttavaa paahteen takia ja päivä oli muutenkin aikamoista häslinkiä. On niin kauheasti opittavaa ja muistettavaa, että pää meinaa hajota :) Lisäksi on tuskaista lapata diabeetikoille perunaa ja kermakastiketta + kahvia ja monta palaa sokeria. Itselläni oli tänään eväänä mustaherukoita ja auringonkukansiemeniä, eilen oli puolukkachiapuuroa. Voi kunpa voisin jakaa nämä jonkun potilaan kanssa...

Päivän pelasti yllätys kotona, nimittäin vanhempien ostama blenderi minulle! Kiitoskiitoskiitos! Vaikka kyseessä ei ole mikään hifikone on se kuitenkin eka blenderini. Olen siis tähän asti surautellut vihersmoothiet ...krhm... sauvasekoittimella. Kokkailu helpottuu taas entisestään!

Pakko vielä kysyä, että oletteko ikinä kokeilleet dipata kaakaomassan paloja suoraan hunajaan? Kokeilkaa! Niiiin hyvää. Ostin Cocovin kaakaomassaa ja Voi hyvin- pahvipurkin hunajaa. Kotona sitten menikin melkein puoli purkkia hunajaa (siis voiko halpa hunaja olla näin hyvää?) ja kiitettävä määrä kaakaota... Ja oliko niin että kaakao ei edes sopisi Pittalle kovin hyvin? :) Noh, ainakin olo parantui 1000% kaakao-hunajatankkauksen jälkeen. Mineraalivarastot taas täynnä ja valmiita toimintaan? Toivottavasti ainakin kello viiden herätykseen huomenna, again.

Kuumia, suklaalla terästettyjä kesähetkiä jokaiselle ;)!

PS muokkaus, mulla on ihan mielettömän hyvä olo! Onko syynä aurinkoinen ja helteinen päivä, onnistumisenkokemukset töissä, tasapainoinen olo, ihanat ihmiset vai oonko oikeasti vaan hillittömässä kaakaokännissä ? :)

PPS muokkaus 2, Okei, älkää syökö kaakaota myöhään illalla, varsinkaan jos aamulla on herättävä töihin. Oon vieläkin hereillä (klo 23.11). Kuinka voi nukkua kun hymyilyttää ja naurattaa? Sydänkin tykyttää... voivoi :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti