sunnuntai 20. kesäkuuta 2010

Going nuts

Oli ihanaa päästä tänään vihdoinkin ulos, Helsingin keskustan lämpimään syliin :)

Kävin Hietalahden kirpputorilla ja tein yhden hyvän löydön ja kaksi muuta mistä en ole vielä ihan varma, että sopiiko ne mulle! Mutta ihaninta oli viettää päivä auringossa. Istuskeltiin ja höpötettiin kaverin kanssa ainakin 3 tuntia terassilla (ei enää sen siiderin kera vaan tällä kertaa nokkos-sitruunaruoho teen kanssa) ja nyt naama punottaa hiukan... Kasvoille olisi kiva löytää joku aurinkovoiteen korvike. Muu kuin kookosöljy, se kun on turhan rasvainen kasvojen iholle :/


Shoppasin vielä Ruohonjuuresta jättipurkin Tropicai - kookosöljyä, Thrive foodworksin kaakaonibsejä ja Cocovin lucuman. Suklaan teko vie kyllä ihan mennessään... Ennen riitti kun teki levyllisen kerran viikossa, nyt sitä pitää tehdä 2-3 krt viikossa! Koukuttavaa hommaa, mutta pitää vähän rajoittaa. Mikään kun ei ole hyväksi liikana :) (tämä vielä opettelussa nimim. pussillinen parapähkinöitä ja hunajaa meni tänään...) Ja varsinkaan lompakolle!

Mutta raakasuklaan ohella pähkinät ovat kyllä mulle ehdoton herkku, ja vähän liiankin! Voisin syödä niitä vaikka kuinka paljon ja hunajan kanssa ovat vielä tuplasti herkullisempia. Para-, cashewpähkinät, mantelit... Ayurvedan mukaan kehotyyppini on selkeästi Vata ja pähkinät olisivat sen mukaan oivallista ravintoa. Mutta kohtuus kaikessa! Onneksi on siemenet, eli jos pähkinöiden kanssa on muillakin överivaara niin itselläni siementen kanssa ei ole sama homma. Ja voihan pähkinöistä valmistaa kaikkia ihania tahnoja, leivoksia ja jäätelöitä. Aika hyvä kikka on liottaa pähkinöitä vain pienissä erissä, vaikka päiväannoksissa jolloin koko pussin tuhoamisvaaraa ei ole :) Tosin tänään en liottanut niitä ollenkaan! (voi olla myös syy övereihin).

Para-pähkinät ovat loistava seleenin lähde ja jo kolme pähkinää(!) riittää kartuttamaan päivän seleenintarpeen. Niissä on myös hyvä määrä magnesiumia, proteiineja ja kuituja.

Cashewpähkinät ovat puolestaan loistava E-vitamiinin ja raudan lähde. Hakaniemen Kauppahallin mehubaari Tuoreversosta sain ph-ruokavalio esitteen, jossa cashewit rankattiin vältettävien listalle. Olin shokissa! Ne kun ovat niin namia, mutta ilmeisesti happamoittavat kehoa(?). Tästä esitteestä muuten postaus tulossa!

Mantelit ovat puolestaan pähkinöiden aatelia ja kaikinpuolin loistava ravintoainepaketti. Mantelimaitokin on vielä niin hyvää.

Saksanpähkinät ja hasselpähkinät ovat loistavia rasvahappokoostumukseltaan. Eli näitä pistelemään ainakin tehoviljellyn kalan sijaan :)

Lupasin pitää tällekin ihanalle ystävälle raakaruokakokkailuillan joku päivä ja hän innostui asiasta kovasti! Vähitellen oppii huomaamaan, että pitäisi tehdä juuri sitä, mistä itse nauttii ja jakaa sen asian tuomaa hyvää oloa ympärilleen. Kuten minulla on juuri nämä terveys- ja raakaravinto jutut :) Kun kaikki jakavat omaa erityistä taitoaan ympärilleen on maailma kohta täynnä kaikkien mahdollisten elämän eri osa-alueiden huippuosaajia! Ja oli muuten tosi hauskaa, kun tämä kaveri sanoi, että aina kun hän oli minun kanssani, tuntee hän olonsa "terveelliseksi", eli hänen tekee mieli syödä yhdessä lounaalla jotain huipputerveellistä ja innostuu uusista terveysvinkeistä tosissaan. Kyllä se oma hyvä olo näköjään välittyy ja myös tarttuu! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti