Kerroin eilen ostaneeni (aika suolaisen hintaisen) miniluomuvesimelonin. Ihan käsittämätöntä miten voi 2 "samaa" hedelmää maistua ja NÄYTTÄÄ niin erilaiselta!
Ensinnäkin kun avasin hedelmän, ensimmäinen reaktio oli että missä ne 5cm paksut kuoret ovat? Luomussa hedelmäliha alkoi parin millin kuorikerroksen jälkeen ja oli herkullisen punaista. Monet ovat varmasti pistäneet merkille tehotuotettujen (kilohinta mitä, 0,99e?) vesimelonien hailakan joskus jopa vihertävän värin.
Siemenet ovat paljon superkemialannoitettua serkkuaan pienemmät ja pikimustia. Mietin monta kertaa että onko tässä nyt sama hedelmä :)
Kuori oli myös tummanvihreä (vrt. haalean keltavihreä kuori).
Luomusta sain pulittaa 6e, mutta väitän että tässä miniluomuvesimelonissa on yhtä paljon syötävää kuin mutanttikokoisessa melonissa. Johtuen juuri kuorista, ja onhan se makuelämyskin ihan eri!
Tulevaisuudessa olisikin ihan mahtavaa, jos saataisiin luomun hintoja alaspäin. Ja mitenkäs niitä muuten saataisiinkaan kun kysynnän lisäämisellä ja luomuun sijoittamisella :) Itse ainakin nykyään käytän rahani mielummin laadukkaampaan ruokaan, kuin henkkamaukan sekundamekkoihin.
Nautitaan kesästä ja luomuvesimelonista!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti