perjantai 22. lokakuuta 2010

Laihdutus ja Inspiraatio

Tämän tekstin kirjoittamiseen inspiroi (;)) Olli Postin video. Eli mikä yhteys on laihduttamisella ja inspiraatiolla?


Laihdutuskin tarvitsee INSPIRAATIOTA.


Kuvittele itsesi siinä tilassa että olet saavuttanut tavoitteesi. Vaikka -10kg kevyempänä. Miltä näytät? Miltä tuntuu? Mitä juttuja voit tehdä mitkä aiemmin saivat sinut epävarmaksi ulkonäkösi takia?


Ulkonäkö on kuitenkin ihan oikeasti toissijaista, mutta tässä maailmassa jokainen haluaa näyttää hyvältä ja seksikkäältä. Etsi siis se PALO.


No miten saavuttaa se??


Etsi esim. kuvia ihmisistä, jotka kuvastavat sinulle ulkoista kauneutta. Etsi kuva kropasta millaisen haluat. Sellaisen VOIT JOPA SAADA! Jos se ei ole 10cm pidempi / lyhyempi :)


Rupea laihduttamaan täysillä ja fiiliksellä. Laihduttamisesta puolitosissaan ei yleensä tule mitään. Repsahduksia tulee, koska et tee tätä asiaa tarpeeksi intohimoisesti.


Unohda se tekniikka/tekniikat (=erilaiset dieetit: NÄIN LAIHDUT KESÄKSI). Niistäkään ei ole sulle hyötyä, ellet tosiaan ole inspiroitunut laihtumaan kesäksi! Myös hyvä tähtäin saattaa inspiroida. Onko se juhlat/uimapukukausi…? Voi olla kuitenkin että sukujuhlissa hyvältä näyttäminen ei synnytä inspiraatioita kyllin. SIIS:


Etsi se MIKSI OIKEASTI HALUAT OLLA hoikempi :) Voi olla vaikka hyvä olo, itsevarmempi olemus, suuremmat mahdollisuudet (?) Tarvitset SYYN LAIHTUA.


Jos et oikeasti halua niitä ylimääräisiä(?) kiloja pois niin ei synny myöskään inspistä. Tässä tapauksessa älä turhaan ahdistu ja stressaa "laihduttamisesta". Inspiroidu muusta ja jätä vähemmän innostavat asiat toissijaisiksi.


Muussa tapauksessa….


Käy ostamassa siisteimmät juoksuvaatteet ja kiskaise ne päälle. Kuuntele resonoivinta musiikkia tai tunne luonnon voima ja kuule sen äänet ympärilläsi. Laita vaikka Viidakkomiehen neuvoilla itsesi niin hyvään "stateen" (c: Olli Posti tai John Carlton :)) että hyväolo kihelmöi päästä varpaisiin. Pidä tähtäin mielessäsi. Avaa ovi ja juokse.


STOP! Juoksethan itsesi takia? Ethän laihduta kenenkään muun mieliksi tai vaan koska elämässäsi ei ole muuta? Jos on näin niin inspiraatio ei tule kestämään tarpeeksi kauan. Kukaan ei jaksa miellyttää toisia jatkuvalla menolla. Älä myöskään tee laiduttamisesta elämääsi. Sillä laihduttaminen on kuitenkin vain välinearvo -> väliaikaista.


Mutta jos teet tätä oman hyvinvointisi: terveyden ja hyvänolon takia niin jatka. Ja juokse vieläkin kovempaa, vielä suuremmissa fiiliksissä!


Jos inspiraatio kihelmöi kropassa vielä lenkinkin jälkeen niin luo blogi ja jaa matkasi. Moni inspiroituu sinusta :) .


Lainaan vielä joitain Olli Postin kirjoituksia:


"Jos ajattelee kaikkea sitä tuskaa mitä joutuu koko juoksun aikana kokemaan, on taakka liian suuri."


"Tai jos ajattelee avantoon mennessä kuinka kauheaa se tulee olemaan…"


"Ala näkemään itsesi Energiaolentona jonka polttoaine on Inspiraatio"


PS. Tämäkin teksti on kirjoitettu pilke silmäkulmassa. Laihduttaminen on todellista bisnestä nykymaailmassa. Siitä ei saa tulla ykkösasiaa elämässäsi. On hyvä miettiä, että:


Laihduttaisitko, jos maailmassa ei olisi muita ihmisiä?


Todennäköisesti et. Koska olemme laumaeläimiä, on laihdutus yksi tapa kuulua joukkoon ja taata oma asema mahd. korkealla.


Tekstin pointti on kuitenkin se, että kaikkeen tekemiseen tarvitaan inspiraatio. Oli se sitten kesäkunnon saavuttaminen tai maailman valloitus :) GET INSPIRED!


3 kommenttia:

 1. Tosi hyvä postaus !ilo on luonnollinen tila, siellä se kehitys tapahtuu :)

  VastaaPoista
 2. moi!

  Voiko sulle laittaa johonkin osotteeseen sähköpostia ? :)

  VastaaPoista
 3. Eevi: :) <3

  H: Saa laittaa: maija_t@luukku.com :)

  VastaaPoista