lauantai 16. lokakuuta 2010

Musiikki + Tanssi


Tanssiminen kohottaa "värähtelyäsi". Se vie sinut parhaimmillaan toiseen maailmaan=syvälle itseesi. Unohdat kaiken muun ympärillä. On vain musiikki, liike ja
sinä.

Tanssiminen on ollut minulle aina tärkeää. En ole koskaan harrastanut sitä vakavasti vaan olen liikkunut pelkästään fiilispohjalta. Joskus on ihana yksin kotona kääntää volat kaakkoon ja fiilistellä vilunväreitä synnyttävää musiikkia.

Linkittämäni La Valse d' Amelie kappale on minulle henkilökohtaisesti tärkeä. Sinullakin on varmasti jokin kappale (useampikin) joka liittyy johonkin erityiseen hetkeen ja siihen korreloituneeseen tunnetilaan. Muita tähän asti eletyn elämäni tunnelatautuneimpina hetkinä soinuita kappaleita ovat esimerkiksi:

Samalta artistilta myös So Real ja Forget Her

Ja koska tanssiminen on niin ihanaa, on tanssihalut herättävä musiikki melkein parasta. Rytmit, voimakkaat rummut... Paljoa ei tarvita. Rytmimusiikin herättävät vibat taitavat olla meillä ihmisillä aika syvällä. Esi-isien harrastamat kaikenlaiset seremoniat & niihin yhdistyneet voimakkaat tunteet heräävät henkiin? Musiikissa on taikaa.

Tajusin muuten, että myös kaikkiin näihin kappaleisiin liittyy vastakkainen sukupuoli. Eli sekin tuo tietyisti oman tunnepohjan näihin :)

Tanssiminen on yhtä ihanaa yökerhossa kuin kotonakin. Koska ympäristöltä ei tosiaan paljoa vaadita! Tietysti muu ympärillä yhtä hekumaalisessa olotilassa liikehtivä joukko kohottaa tunnelmaa :) Mutta. Tanssi auttaa erityisesti itseensä tutustumisessa. Ja huomaan usein tanssivani silloin kun tunnen olevani liian kaukana sisimmästäni.

Meditaatio on itselleni edelleen vierasta, mutta tanssi on ehdottomasti loistava vaihtoehto meditaatiolle. Itse ainakin koen, että lähentelen meditatiivista tilaa liikkuessani musiikin mukana. Kuka sanoi, että flow vaatii aina lootus-asennon, hiljaisuuden ja omm-hymistelyt? ... Juu, anteeksi hömpät kärjistelyt :)

Vaikka ei suoraan tanssiin liitykkään, lähinnä musiikin & liikkeen voimaan niin:
Tämän kirjoittamiseen innoitti Kansallisteatterin Mr. Vertigo -näytelmä joka tulee ensi-iltaan 28.10. Kävin katsomassa harjoituksia ja olen täysin myyty, vaikkakin toinen puoliaika ei ollut vielä valmis. Kristian Smeds rikkoo perinteisen teatterikäsityksen täysin. Enempää en voi valitettavasti uskalla kirjoittaa, kun ensi-ilta on vasta edessä. Näytelmä on kuulemma täyteen buukattu, mutta jos vain onnistutte saamaan lippuja niin suosittelen (enemmän kuin mitään, vihersmoothien lisäksi tietty) :)!

Tanssi on vapautuneimmillaan lisäksi kokonaisvaltaista kehon käyttämistä. Jalat & kädet on tehokkaasti liikkeessä, keskivartalo saa kiertoja ja hartiat rentoutuvat. Ennen tiukkaa paikkaa fiilistele lempimusiikkiasi, yritä sulkea silmäsi ja anna rytmin liikuttaa kehoasi. Tarkastele miltä musiikki tuntuu ja miten se vaikuttaa sinussa.

Kuva: www.synthtopia.com

2 kommenttia:

  1. Ihana postaus ja ihana blogi sulla! :) Nimitän tuota tanssin pyörteiden vallassa olemista "tanssitranssiksi". Vaikka esim. tunnelma baarissa aluksi ahdistaa tai sanojesi mukaan olo itsensä kanssa ei ole kotoisin muuten vaan, niin tanssitranssilla sen yli pääsee helposti - niin vapauttavaa! :)

    VastaaPoista
  2. Jude: Kiitos <3 Niin totta! Ja olo on tanssimisen jälkeenkin vielä pitkään ihana.

    VastaaPoista