keskiviikko 20. lokakuuta 2010

Miten välttää pähkinä-överit?

Macadamia

Pähkinät ovat loistavaa ihmisravintoa. Proteiini, hyvät rasvahapot, mineraalit... Täydellinen osa raaka-vegaani -dieettiä.

Joskus huomaan, että pähkinät saattavat maistua liiankin hyvin, eli niitä tulee naposteltua huomaamattaan liikaa. Älä osta valmiiksi paahdettuja tai suolattuja pähkinöitä, vaan tarkasta että pussissa lukee "raaka" tai osta ne luotettavasta lähteestä irtona. Tällöin rasvahapot ovat todennäköisesti aluperäisessä muodossaan eivätkä härskiintyneitä kuumennuksen tai liian hapen kanssa tekemisissä olon takia.

No nyt sinulla on pussillinen raakoja, toivottavasti vielä luomupähkinöitä (ei torjunta-aineita). Senjälkeen seuraa liotus, nyrkkisääntönä on hyvä pitää 8 tuntia. Tarkempia pähkinäkohtaisia (:D) liotusaikoja voi etsiä googlesta.

Kun pähkinät ovat nyt aktivoitu optimaaliseksi ihmisravinnoksi on niitä napsiessa hyvä hillitä itseään. Pähkinät sulavat melko hitaasti liottamisesta huolimatta ja suuri määrä niitä kerralla voi olla aikamoinen haaste ruuansulatukselle.

Hyvä keino välttää pähkinöiden liikasyönti ja saada lisäksi "muutama" hyvää tekevä ravintoaine on:

Yhdistä pähkinät aina vihreään!

Makadamia + kurkku on yhdistelmästä ruuansulatus pitää. Mutta ennenkaikkea mikä tahansa vihreä yhdistettynä rasvaan on hyvä yhdistelmä. Vihreän lehden ravintoaineet imeytyvät rasvan takia helpommin ja itse tärkkelyspitoisia pähkinöitä tulee syötyä vähemmän. Voit ripotella pähkinöille vielä laatusuolaa.

Inspiroidun tämän kirjoittamiseen kun söin tänään niin ihanan lounaan. Siinä oli villirucolaa, kurkkua ja reilusti macadamiapähkinöitä + himalajansuolaa. Täytti erinomaisesti sekä antoi myös mielelle ravintoa herkullisten pähkinöiden takia. Ja villirucola on muuten äärimmäisen herkullinen yrtti! Jos ette ole vielä maistaneet niin katselkaa seuraavan kerran yrttihyllyllä tämän perään! :)

Picture: www.hear.org

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti