keskiviikko 6. lokakuuta 2010

Vihreitä ostoksia

Ostokset näyttivät tänään tältä:

Olen itse tullut siihen tulokseen, että ravinnon pääpaino tulisi ehdottomasti olla vihreässä! Vihreät lehdet, erityisesti villit ja sesongin mukaiset ovat ravitsevia sekä alkalisoivia. Loistovaihtoehto villiruohoille ovat myös nämä Järvikylän ruukkuyrtit (kuvassa). Valikoimaa löytyy, erityisesti Helsingin Kampin K-marketin ruukkuyrttivalikoima on huippu. Vesikrassia ei lähi Cittaristani saa, joten täytyy välillä poiketa tuolla Kampissa. Ja onhan kyseisen kaupan luomuhedelmä-valikoima myös loistava (mm. Luomutaatelit!) Vihreää saa myös merilevistä, joita kannattaa vedellä myös runsaan hivenainepitoisuuden (mm. jodi) takia!

Vihreä väri, eli klorofylli (engl. chlorophyll)

- Kanavoi auringonvalon energiaa kemialliseksi energiaksi (fotosynteesi)
- Klorofylli on antioksidanttien seos (mm. A, C ja E -vitamiinit jotka neutralisoivat vapaita radikaaleja)
- Hyvä magnesiumin lähde. Auttaa verisoluja kantamaan happea soluihin ja kudoksiin.
- Auttaa poistamaan kehosta raskasmetalleja
- On tutkittu lisäävän kudosten kasvua (Miehet (ja naiset myös) hoi!)
- Poistaa hiilidioksidia ja hiilimonoksidia (häkä)
- Vähentää virtsaamisen- ja ulostamisen tarvetta, sekä lieventää hajuja (hiki)
- Saattaa ehkäistä karsinogeenien sitoutumista DNA:han.
- Ehkäisee osteoporoosia (!!! nyt ne maitotuotteet veke mummoilta & papoilta ja vihreää kehiin)
- Saattaa ehkäistä valtimoiden rasvoittumista
- Rikkoo munuaiskiviä, joita keho muodostaa neutralisoidakseen liikahappoisuutta
- Saattaa auttaa myös torjumaan myrkkyjä ja poistamaan joitain lääkkeiden sivuvaikutuksia
- Klorofylliä on myös käytetty perinteisesti torjumaan pahanhajuista hengitystä

Hei. Ostaako joku muu vihanneksia pelkästään söpöyden takia? Tämä on yksilö joka oli vain pakko ottaa mukaan! Kyseessä on spagettikurpitsa. Mistäköhän ihmeestä nimi on peräisin? Heti tuli mieleen raakaruuat, joissa veistellään esim. kesäkurpitsasta spagettia ja nuudeleita. Voisiko olla jopa tästä? Vaiko noista raidoista? :D Saa nähdä mitä loihdin tästä... todennäköisesti sitä pastaa! :) Ps. En hoksannut laittaa kuvaan mitään mikä auttaisi koon hahmottamisessa, mutta kurpitsa ei ole kovin iso, suhteellisen minikokoinen normaalikurpitsoihin verrattuna.

Ostin vielä mangon ja papaijan. Papaija-avokado-romainesalaatti on kyllä ihan ykkönen ja olenkin sitä pariin otteeseen teille hehkuttanut. Papaijan täytyy olla vaan todella kypsä, jotta se on maukkaimmillaan. Kuori saa antaa aika reippaasti periksi, mutta ei tietenkään saa olla mädäntynyt :) Tuntoaisti harjaantuu tähänkin! Täysin kypsiä mangojakaan löytää harvoin kaupan hyllyltä. Ne täytyykin usein kypsyttää kotona sopivan pehmeiksi.


PS. Toissapäiväinen migreeni hävisi, kun otin kaksi Ginkgo Bilobaa sisältävää Health Forcen kapselia. Ranskalaisten kliinisissä tutkimuksissa ginkgo biloban on todettu lieventävän migreeniä, kun annoskokona oli 120-240mg. Health Forcen Brain Power kapseleissa on 250mg / kapseli. Eräs ihana lukija vinkkasi myös Nikkenin magneettikoruista, joista saattaa olla apua mm. juuri migreeniin. Taitaa minultakin kohta löytyä semmoinen! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti