tiistai 19. lokakuuta 2010

Millainen ruoka toimii minulla parhaiten NYT?

Kuten olette saattaneet lukea, elelen tällä hetkellä puhdistus-vaiheessa ravinnossani. Haluan myös energisoida sitä hyvin, sillä tarvitsen energiaa päivittäin aika paljon työn takia.

Optimaalisimpia ruoka-aineita ja toimivimpia ruoka-annoksia ovat:

Viheä
- Suuret vihersalaatit joissa myös jotakin rasvaa, esim. avokadot / hamppuöljy
- Vihermehu. Olen smoothieihin jostain syystä kyllästynyt, suurin ongelma on se, etten omista tarpeeksi tehokasta blenderiä ja tulos on aina jotenkin kuituinen. Tai sitten sain Canelissa silloin niin hyvää, etten suostu muuta enää juomaan... :D

Hedelmät
- Energiaa! Suosikkini on syödä aamupalalla puolikas tai jopa kokonainen hunaja- tai cantaloupemeloni. Myös Papaija, Ananas ja Mango (tämä erityisesti vesikrassin kanssa yhdistettynä) tuntuvat jostain syystä erityisen hyviltä. Omenat ovat taas helppoja ottaa mukaan. Monesti kun en jaksa illalla tehdä töihin vihermehu-evästä niin nappaan aamulla kaapista mukaan Dr.Martins -kookosveden ja omenoita.

Kookosvesi
- Nyt on aina oltava kaapissa Dr.Martins -tetroja! Onneksi lähi Citymarketista saa tätä suhteellisen halvalla joten käyn ostamassa aina hyllyn tyhjäksi (no ainakin monta kappaletta :D) kun Orginal-makua ilmestyy. Kulkee mukana helposti töissä ja kaupungilla!

Kaakao
- Kaakaosta on ollut paljon puhetta blogeissa lähiaikoina. Mahtavaa, että tämänkin lopullinen terveellisyys on kyseenalaistettu! Mutta mulla se vaan toimiin niin hyvänä energisoijana ja makeanhimon poistajana etten osaa sen syöntiä vielä vähentää. En syö välttämättä joka päivä, mutta silloin kun lisäenergia tai makea on paikallaan en mieti kahta kertaa ottaa jääkaapista Cocovin kaakaomassaa ja dipata sitä hunajaan (+ karpalojauheeseen). Raakasuklaan teossa kaakaota on taas niin minimaalin määrä yleensä (ellen sitten tavoittele jotain mahd. normaalin suklaan makuista lopputulosta) että toimii lähinnä vaan mausteena. Lisäksi olen kuullut, että cayanne sekä vanilja ovat hyviä kaakaon "ärtyisyyden" lievittäjiä :)

Pakuritee
- Tämä on ihan uusi tuttavuus. Mutta ehdottomasti nyt melkein jokapäiväinen nautinto! En ole vielä oppinut sekoittelemaan vaniljaa tai lakritsinjuurta sekaan, mikä vie teen varmasti vielä uusille sfääreille. Se vaan maistuu sinällään jo niin hyvältä etten halua pilata sitä hunajallakaan :D En muutenkaan koskaan makeuta teetäni, joten makea tee maistuu jotenkin oudolta. Mutta kaikki nyt vanhaan koivumetsään, tai samanlaiset "kiireiset työmuurahaiset" ostamaan Puhdistamon paketin Ruohonjuuresta!

Ravintolisistä toimivimpia/käytetyimpiä ovat: Chlorellatabletit, D-vitamiinitippa sekä Brain Power kapselit jotka toimivat minulla loistavana Buranan korvikkeena.

D-Vitamiini on minusta paljon hauskempi ottaa näin kuin pillereinä ;) :
+ imeytyy paremmin oliiviöljypohjan takia!

Pöydällä oli pari vehnäsokerikeksiä ja rupesin oikein miettimään että kumpi näistä on sitä ravintoa. Jos vaihdat meidän perinteisen ruokakulttuuri-vaihteen (eines, pullakahvit, liha) pois ja siirryt miljoonia vuosia taaksepäin niin kumpi näyttää ruualta? Kumpi houkuttelee enemmän ja kumpi vitalisoi kehoasi?


Go Greens!

2 kommenttia:

  1. Se on tuo iherbin Nature's Answer D-3 drops - tuote. Tässä linkki:

    http://www.iherb.com/Nature-s-Answer-Vitamin-D-3-Drops-15-ml/20745?at=0

    VastaaPoista