tiistai 26. lokakuuta 2010

YARR! & RAW. Merihenkisyys lautasella ja muisteloissa

Tein äskön todella herkullisia merileväkääryleitä... Ja oli taas niin simppeliä, mutta silti ravinnerikasta!

Tarvitset:

2 nori-arkkia

Täyte:
Sinimailasen- ja mungpavun ituja
Hapatettua porkkanaa ja -sipulia
1 avokado
1 pieni punasipuli
1 valkosipulinkynsi
1rkl hamppuöljyä

Sekoita täytteet kulhossa ja lusikoi noriarkin toiselle reunalle. Kääri lopuksi mahdollisimman tiukalle. Jos haluaa siistimmän näköisiä, voi laittaa hammastikun rullien läpi, jolloin ne pysyvät parhaiten kasassa, myös vedellä jotkut voitelevat norirullat kiinni, mutta itse en onnistunut?

Raakoja, eli ei paahdettuja noriarkkeja löytää ainakin Iherbistä

"Nori on japanilainen nimi punaiselle merilevälle ja se on ollut tärkeä osa japanilaista ruokakulttuuria jo tuhansia vuosia. Navita's Natural merilevä sisältää 100% puhtaita nori-arkkeja, jotka on sertifioitu luomuksi, vegaanisiksi ja raa'aksi.

Tämä nori sisältää painostaan 50% proteiinia, eniten kaikista merilevistä. Nori pursuaa myös mineraaleja, vitamiineja, antioksidantteja, lignaaneja ja paljon luontaista kuitua. Nori-arkit ovat painettu ja kuivattu matalissa lämpötiloissa ja lopuksi on valittu parhaat päältä myyntiin."

Merilevän maku vei minut takaisin Kroatiaan, jossa kävin pari vuotta sitten. Oli ihana snorklata, ottaa aurinkoa ja käydä syömässä pienessä, rannan viereen pystytetyssä paikallisessa ravintolassa herkullinen seafood-salaatti. Salaatissa oli kaikkia erilaisia lonkeroita, rapuja ja simpukoita. Huh? :D Oli kuitenkin niin hyvää ja taatusti tuoretta, jonka takasi meille paikan ihana omistaja. Ja maustakin sen vaan huomasi!

Alla pari kuvaa samalta rannalta. Ylempi on otettu ravintolan terassilta, josta oli aika mahtavat näkymät


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti