torstai 3. maaliskuuta 2011

Hurraa rebel!

Tänään polkiessani (tai miten sen vois sanoa… crossaillessani? :D) crosstreinerillä luin viime tammikuun Olivia lehteä. Pääkirjoitus oli tosi oivaltava! Se käsitteli entisajan vaikuttajia.


Maailma tarvitsee ns. rebel-ihmisiä. Kuvitelkaa vaikka J.F Kennedyä tai Audrey Hepburnia. Miltä maailma näyttäisi jos he eivät olisi uskaltaneet olla erilaisia, "hulluja" ja eri mieltä! Kiitos Galileon, ei asuta enää pannukakussa :)


Yhteiskunta-vastaisuus ei ole negatiivinen juttu. Se mahdollistaa muutoksen! Ihmiset, jotka herättävät mielipiteitä muokkaavat maailmaa. Itse ainakin löydän kaikista inspiroivimmat ihmiset juuri sellaisina oman tien kulkijoina ja jotka viis veisaavat muiden mielipiteistä. Vai mikäköhän on esim. Marilyn Monroen suosion takana? Taitaa olla muukin kuin kurvit ;)


Paheksuntaa tulee aina olemaan siellä missä on ihmisjoukkoja. Se, joka uskaltaa tehdä jotain erilaista, herättää paheksuntaa joka on oikeasti pelkoa. Pelkoa siitä, että joku haluaa saada aikaan muutoksen. Mielummin tuttu, turvallinen ja epäkelpo kuin uusi ja parempikin vaihtoehto! (Esim. ruuassakin pysyttäydytään mielellään vehnäpaahtoleivässä sensijaan että ostettais hallista käsityönä tehty, laadukkaampi leipä).


Ps. Ei ihmiset jaksa kauaa paheksua! Korkeintaan saat hullun leiman, mutta kun keräät ympärilles muita "hulluja" niin johan rupee tapahtumaan: Ehkä media kiinnostuu ja sitä kautta asia, jota haluat ajaa tulee tutummaksi muille ihmisille. Ennen sitä (muutosta) saat elää elämää josta nautit täysillä, best day ever ja näin. Muiden rebellien kanssa jatkuvasti bilettäen tietysti :)


photo: planetgreen.discovery.com


Ensi kesänä aijon ottaa tavoitteeksi julkisen puunhalailun, paljasjalkakävelyn ja erityisesti sen iankaikkisen mielipiteiden ääneen sanomisen (!!). Suomalaiset pelkää epäonnistumista kuollakseen. Mitä sitten jos epäonnistuu? Mitä tapahtuu? Hmm… ei mitään! Korkeintaan ympärillä olevilla ihmisillä herää myötätunto ja saat apua. Uskalletaan epäonnistua ja ennenkaikkea olla omia itseämme! Se on ainoa tapa miten voimme muuttaa maailmaa.


"You must be the change you wish to see in the world" -Gandhi

3 kommenttia:

  1. Mahtavaa! Olet ihana! kiva muistutus siitä, että TÄYTYY USKALTAA :)

    VastaaPoista
  2. Oi kiitos ihanasta kommentista! Todellakin, rohkea rokan perii vai miten se meni! :D

    VastaaPoista