keskiviikko 30. maaliskuuta 2011

Olemme riippuvaisia


Mitä tekisit, jos sähköt menisivät nyt poikki, hanasta ei tulisi vettä ja ruoka loppuisi kaupasta?

Varsinkin me kaupunkilaiset olemme päivittäin todella riippuvaisia sähköstä. Ilman sitä emme selviäisi paria päivää kauempaa.

Siksi Leija ja Felipe puhuvat (taas) niin järkeä! Leija on puhunut permakulttuurista videoissaan jo kauan ja pariskunta onkin nyt ostamassa maata, jonne he voivat perustaa oman "Earthshipin". Earthship ei ole riippuvainen mistään sen ulkopuolisesta vaan kykenee toimimaan itsenäisesti ja säilyttämään asukkaansa hengissä.

Tärkeintä olisi perustaa oma Earthshippinsä hyvälle maaperälle ja vesilähteen lähettyville. Se koostuisi esim. viherhuoneesta, erilaisista viljelysmaista ja eläimistä. Energiavaihtoehdoista esim. aurinko- tai tuulienergia voisi sopia tähän.

Tämä saattaa kalskahtaa korvaan jotenkin pelkokeskeiseltä ajattelutavalta, mutta itseasiassa permakulttuuri on todella hauskaa ja ruuan viljeleminen itse on palkitsevaa. Asenteen tulisi muuttua tämän suuntaiseksi!

Itse olen lähiaikoina ollut kiinnostunut juuri permakulttuurista ja kaikenlaisesta oman ruuan kasvattamisesta, vaikka aikaisemmin en ole juuri ollut :D Leija kertoo hänen "korkeimman minänsä" kehottaneen häntä varmistamaan oma selviytymisensä mahdollisten muutosten takia. Voi olla että oma yhtäkkiä syttynyt innostukseni viherpiiperrystouhuun johtunee samasta, en tiedä :) Mutta ensikesänä alkaa erityisesti salaatti- ja yrttiviljely mökilläni. Kannattaa ruveta funtsimaan näitä asioita, ihan huvinkin vuoksi :)

2 kommenttia:

  1. Tämäkin juttu näkyy nousseen yllättävän monella esiin viime aikoina, tai viimeisimpien vuosien aikana. Ehkäpä se on sitä globaalia tajuntaa, jossa vain tiedämme mihin suuntaan luontainen kehitys meitä ohjaa. Itselleni pernakulttuuri merkitsee rikkautta monessa mielessä; riippumattomuutta, mahdollisuutta elää symbioosissa luonnon sekä ihmisten kanssa, halua toimia yhdessä ja toimia nimen omaan kestävällä tavalla. Tuottaa ja toimia kyllin pienimuotoisesti (eli vapaana tehotuotantoajattelusta). Jotenkin sellainen itse ja yhdessä tekeminen sekä kokeminen korostuu.. Näen siinä paljon hyviä asioita, ja on ihanaa seurata miten asiat todella muuttuvat sitä kohden laajemmaltikin tarkastellen =)

    VastaaPoista
  2. Samoja ajatuksia on ollut minunkin mielessäni jo ainakin vuoden. Hyvä, että ihmiset ajattelevat näitä asioita enemmän ja enemmän, kuten Suvikin tuossa sanoi "tämäkin juttu näkyy nousseen yllättävän monella esiin viime aikoina..":)

    VastaaPoista