keskiviikko 23. maaliskuuta 2011

Ovatko unelmasi oikeita?

Sehän on totta, että kaikki ihmiset ovat erilaisia. Miksi sitten niin monen unelma ja tavoite on omakotitalo, mies, koira ja lapsia?

Koska se on se juttu mistä kuuluu haaveilla! Sanoo kuka? No taas se hemputin yhteiskunta!

Kun haaveesi koostuvat erityisesti näistä neljästä, olet unelmakansalainen. Käyt töissä saadaksesi rahaa asuntoa varten, käytät valtakunnan terveyspalveluita odotusaikanasi, ostat säkeittäin nappularuokaa koirallesi marketista... Jep, tottakai tuon haaveen voi hoitaa myös tyylillä :) Koira barffi-ruokavaliolle, lapset ehkä "kotiopetukseen", talon voi rakentaa itse tai periä...

Mutta pointti oli se että vaikka unelmat monesti luokitellaankin hyvin henkilökohtaisiksi asioiksi ovat ne täällä niin monella samanlaiset! Väitän, että kun tutustuu tuon yhteiskunnan muovaavan pintakerroksen alla asuvaan ihmiseen löytää aika erilaisia unelmia. Meditaatio tai ennen kaikkea hiljentyminen ja tämän hetken tarkastelu tutustuttaa sinut tuohon ihmiseen.


Katsoin eräs päivä pari vuotta vanhaa tekstiä, jossa laitoin unelmakseni kutakuinkin juuri nämä neljä. Nyt se, että tulevaisuuteni muodostuisi näistä tuo lähinnä kylmät väreet pintaan :)

May we each find our inner light,
may our dreams become real for us,
may we find our inner dream of light
- Maureen Shaughnessy


The future belongs to those who believe,
in the beauty of their dreams
- Eleanor Roosevelt

Tämä ei ollut unelmani. Yo 2010.

Mutta tämä oli. Lappi 2010.

2 kommenttia: