torstai 3. maaliskuuta 2011

Oodi vihermehulle

Vaikka en päätynytkään tilaamaan mehustinta niin se ei tarkota etteikö me mehustinttomat voisi nauttia hymyt korviin nostattavasta klorofyllipotkusta joka päivä!

Minulla on halpisblenderi, jolla surautan ison persiljanipun suodatetun veden kanssa sekaisin mahdollisimman tasaiseksi. Lopuksi nappaan siivilän ja kaadan "smoothiemassan" sen läpi lasiin tai mukiin. Ja hörps! Seuravaaksi peilistä katsoo vihreäviiksinen Chaplin!

Join juuri minuutti sitten persiljamehun. Pelkkää persiljaa (kotimaista, ei luomua harmiksi) ja vettä. Aina kun juon ensimmäisen hörppäyksen oikein tunnen kuinka keho innostuu tästä antioksidanttijuomasta, se haluaa lisää ja lisää. Ja lopulta huomaankin, että koko jättimukillinen on kadonnut :) Vaikka makeutusta tai hedelmiäkään ei ole, vaan simppeliydessään pelkkää yrttiä niin maku on super hyvä! Raikas ja virkistävä.

En keksi parempaa päivänaloitusta kuin vihermehu tai -smoothie. Vihermehu on hyvä, jos sinulla on aikaa hetken päästä syödä vielä jotakin muuta. Smoothieen on taas superhelppo surauttaa vaikka mitä energisöiviä ainesosia sekaan yrtin lisäksi ja sillä pärjää loistavasti ainakin aamupäivään, ja pidempäänkin jos kehosi saa sen aineksista tasaisesti energiaa!

Itse juon aamulla juuri joko smoothien tai vihermehun. Mehua seuraa yleensä kaurapuuro, jonka olen ottanut käyttöön koska kaipaan näin talviaamuisin todella jotain kuumaa ja lämmittävää. Nautin sen hyvillä mielin marjojen kanssa :)

Monelle teistä vihermehut ja -smoothiet ovat varmasti tuttuja, mutta jos et ole vielä kokeillut aloittaa päivääsi erityisesti vihermehulla, niin suosittelen todella! Osta lähikaupastasi kotimainen, miel. luomu ruukkuyrtti, pilko se pieneksi ellei blenderisi ole kovatehoinen, kaada sekaan lähde -tai suodatettua vettä ja blendaa! Siivilöi lopuksi ja hanki itsellesi vihreät viikset :)


Erään aamun smoothie

Ruukku persiljaa
2-3 selleritankoa
1rkl spirulina azteca
1rkl kotimainen siitepöly
Muutama jäinen banaaninpala


Virkistävää päivää!
Maija

4 kommenttia:

 1. On ihan totta, ettei hyvää tekevään ruokaan tarvita huippukalliita laitteita. Oma mielikuvitus on tärkein työväline =)

  VastaaPoista
 2. Hyvin sanottu! Pitää todella paikkansa :) Kun innostuin raakaravinnosta tein heti listan mitä täytyy hankkia: vitamixit, kuivuri, mehustin, veden ionisoija... Ilman näitäkin voi elää superterveellistä elämää kunhan todellakin käyttää mielikuvitusta :)!

  VastaaPoista
 3. Komppaan Okriinaa tuossa ylempänä. Itsekin juon päivittäin vihreitä smoothieita.Persilja on ihanaaa,mutta sen kanssa ei kannata liioitella sen sisältämien oksalaattien vuoksi,

  VastaaPoista
 4. Yaelian: Kiitos persiljatiedosta! Niin se taitaa olla, että kaikki ruoka-aineet ovat myrkyllisiä tietyn suuruisina annoksina. Toisilla se annos on pienempi toisilla suurempi. Täytyy tästä lähtien tehdä mehut useammasta yrtistä tai vaihdella ahkerasti :)

  VastaaPoista