sunnuntai 30. toukokuuta 2010

Sokerina pohjalla...

Ajattelin antaa tänään elimistölle helpon päivän ja puolet päivästä nautinkin vain raikkaita mehuja.

Aamun aloitin cayannepippuri/sitruuna/inkivääriteellä ja vihersmoothiesta suodatetulla mehulla. Smoothiessa oli koivunlehtiä, selleriä, romaine-salaattia, mustaherukoita ja puolikas jäinen banaani. Kuidut suodatin mehusta pois siivilän avulla, joka onnistui ihan hyvin vaikka siivilä voisi olla pienireikäisempi. Siivilöimisen voi toistaa useampaan kertaan niin tulee mehumaisempaa :)

Mutta illalla valkosokeriajat (kirjaimellisesti) rysähtivät päälle ja olo on sen mukainen!

Lähdin siis ystävälle ja hän oli ostanut kunnon sokeriset ja suolaiset herkut sekä vuokrannut hilpeän hömppäleffan: Himoshoppaajan salaiset unelmat. Meidän yhteinen harrastus on ollut jo pitkään aivojen nollaus leffat ja tämä olikin sitä parhaimmillaan, ihan hauska pätkä, vaikka en enään tunnista itsessäni samallaista shoppailuhirmua kuin
Rebecca Bloomwood.

Mut ajatuksena oli juuri kirjoittaa illan "ruokailu"puolesta.

Verensokerit olivat alhaalla päivän jäljiltä ja ajattelin maistella irtokarkkeja ja suklaita vaan kokeen vuoksi, että miltä ne maistuvat näin puhtaan ruuan jälkeen. No makealtahan ne maistuivat, suorastaan ällömakealta, mutta sain pian huomata että valkosokeriherkkuja tulikin helposti syötyä ihan liikaa. Ja nyt on olo sen mukainen! Tukkoinen, väsynyt, jotenkin todella levoton ja jopa alakuloinen.

Verrataanpa raakasuklaan vaikutuksiin: salamannopea energiatasojen nousu, iloisuus, tasapainoisuus, aktiivisuus huipussaan, valmius kaikkeen mahdolliseen ja suorastaan keho (varsinkin pään sisällä, hassua) tuntuu hyrisevän tyytyväisyydestä tämän flavonoidipommin jälkeen.

Miksi sitten ylipäätänsä tuli syödä ruokaa jonka vaikutukset tiedetään?

1. En halunnut olla töykeä kaveriani kohtaan, olihan hän panostanut leffailta yllätykseen niin kovin
2. Kun syö puhdasta ruokaa, unohtaa huonon olon helposti eikä osaa yhdistää sitä enään sokerisiin herkkuihin. Ainakin omalla kohdallani näin.
3. Keho pisti vastaan mehu"paastoa" kohtaan ja kerjäsi nopeaa energiaa sisältävää ruokaa.


Mitä voin jatkossa tehdä?

1. Minun ei tarvitse miellyttää ketään, varsinkaan jos oma hyvinvointi on siihen panttina.
2. Kirjoittaa vaikka ylös valkosokerin aiheuttamat fiilikset (niinkuin juuri nyt tänne)
3. Suunnitella tulevaisuuden paastot ja sen motiivit huolella, sekä tehdä myös suolihuuhtelu päänsärkyjen ja pahoinvoinnin välttämiseksi.

Olli Posti kirjoittikin mahtavan jutun juuri herkuttelusta. Seuraavaksi aijonkin yllättää ystäväni ja valmistaa irtokarkkien ja lämpimien voileipien tilalle jotain muuta, kuten kesäkurpitsapihvejä, cashewkermaa ja marjoja, ja kookostryffeleitä. Ehkäpä näistä uudenlaisista, paljon paremmista herkuista tulee tapa perinteisen aivot narikkaan -leffojen äärelle. Tässäkin asiassa hyvä balanssi, "happamoittavat" elokuvat ja alkalisoiva herkuttelu :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti