Nyt jo muutkin perheen jäsenet alkaa olla sitä mieltä, että perinteiset tehdas-joulukonvehdit saa tänä jouluna jäädä. Ja tilalle tulisi raakasuklaata. Tämän takia ihan voittajafiilis :) Äiti sanoi huomaavansa selkeää kehitystä suklaissa verrattuna ensimmäisiini. En yhtään ihmettele, sillä ensimmäinen raakasuklaani oli mauton ja liian kookosöljyinen, makeutta uupui ja sulivat käteen heti!
Joulusuklaa
- 1 dl kaakaovoita (nestemäisenä)
- 2 dl kylmäpuristettua kookosöljyä
- 1.5 dl kaakaopapuja (blendattuna)
- 1.5 dl goji-marjoja (blendattuna)
- 4 rkl kotimaista luomuhunajaa
- 1 dl mesquite-jauhetta
- 1/2 dl carob-jauhetta
- 2 tl kanelia
- 2 tl kardemummaa
- 1 tl aitoa vanilja-jauhetta
A la Jaakko Halmetoja
Lisäksi joulupöytään ilmestyy todennäköisesti vielä jokin tryffeli-variaatio. Ehkä tämä tai tämä tai tämä tai tämä...
Aijon pitää 20.12 suklaa-päivän :D Eli valmistan aaton suklaat silloin. Otin oikein vapaata töistäkin... ;)
Tänään paistettiin myös pipareita ja koristelemaan niitä. Taikina oli ensimmäistä kertaa itsetehty, makeutuksena luomu-ruokosokeri. Muuten ihan perinteinen ohje.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti