maanantai 10. tammikuuta 2011

Detox - "höpöhöpöä" ?


Mikael Fogelholm ja Hanna Skyttä keskustelevat Detoxista.

Skyttä kertoo videolla todella hyvin mitä detox on. Harmi kuitenkin, ettei tuota juttua viety syvemmälle eikä Hanna Skyttä saanut tarpeeksi puheenvuoroja kertoa tarkemmin jutun jujusta tai vastata tuolle Fogelholmin "höpöhöpö" -tyrmäykselle.

On pakko tarttua tuohon "Harjaus on höpöä!" -kommenttiin. Elikkä ilmeisesti kyseessä on kuivaharjaus.

Oolrait, Fogelholm tyrmää mm. japanilaisten ja antiikin kreikkalaisten harjoittaman kehon kuivaharjausmenetelmän tyystin. Itse ainakin olen ymmärtänyt, että iho suurimpana elimenämme vastaa 1/4 elimistön detoxifikaatiosta, eli myrkkyjen (aineet jotka eivät kehoomme kuulu ja joita kehomme ei voi hyödyntää) poistosta. Kuivaharjaus edistää myös verenkiertoa ja minusta ihan maalaisjärjellä voi ymmärtää, että ihon harjaus luonnonharjaksella stimuloi lymfajärjestelmää työntämään myrkkyaineksen suoleen ja puhdistamaan sitä kautta koko systeemiä.

Itse kuivaharjaan vartaloni joka toinen päivä ja voin sanoa, että oloni on sen jälkeen virkeämpi ja puhtaampi. Kuollut iho on pois ja iho on valmiimpi vastaanottamaan ravinteita sekä poistamaan turhia. Minulla ei ole alan koulutusta, mutta omien kokemusten ja lukuisten internet-lähteiden pohjalta voisin väittää, että kuivaharjaus ei ole ihan hölmöläisen hommaa.

"Ei ole tieteellistä näyttöä". Mikael Epsa.

Kuva: National Geographic

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti