tiistai 18. tammikuuta 2011

Tulevan kesän fiilistelyä


Koska muutan Poriin, tarkoittaa se sitä, että myös perheeni mökki tulee olemaan lähellä ja se taas tarkoittaa että tästä kesästä tulee lehtivihannes-täyteläinen! Ja vieläpä itsekasvatettujen sellaisten :) Tavoitteena olisi kasvattaa ainakin lehtikaalia suuret määrät.

Lehtikaalin kasvatus suositellaan aloittamaan taimista, eli siemenet voi istuttaa sisätiloissa toukokuun alussa ja taimet istutetaan maahan touko-kesäkuussa. Olisi aika makeeta kasvattaa vielä vaikka chia-siemeniä! Mutta taidan aloittaa tänä kesänä viherpeukalo-ajanjaksoni helposta, eli lehtivihanneksista. Lehtikaalia voi jopa kerätä vielä ensilumienkin tultua, sillä se ei säikähdä pikku pakkasia. Tuommoista super-kasvia söisikin mielellään enemmän :)

Ja jos juicer-tilaus onnistuu niin saa nautiskella omasta lehtikaali-mehustakin! Omega Vert VRT330 vaihtuikin uutempaan Omega Vert VRT350 HD -malliin, joka on kestävämpi. Ulkomuoto on myös hopea-musta, kun 330 oli valkoinen.

Jos teitäkin on puraissut viherpeukalokärpänen tai viimeistään puraisee kun katsotte tämän videon niin tässä jotain ideoita mitä vihreitä Suomen oloissa voi viljellä:

- Lehtikaali
- Mangoldi
- Nokkonen
- Pinaatti
- Persilja
- Basilika
- Romaine -salaatti
- Sitruunamelissa

Käsittääkseni melkein mitä vain yrttejä on mahdollista viljellä. Helppo tapa on myös ostaa kaupasta valmis ruukkuyrtti ja istuttaa se maahan. Viime kesänä teinkin näin ja istutin ruukun vielä isoon multapussiin. Loppukesän mökkireissuilla riittikin Romaine-salaattia :D

Kuvat viime kesältä. Punaisessa kattilassa sitruunamelissaa :)

4 kommenttia:

  1. Jep,vaikka talvessa onkin omat ilonsa ja hiljainen uinuva kauneutensa ja vaikka kuinka yrittää nauttia hetkestä, niin kyllä kesä vaan on kesä! Enää muutama kuukausi kunnes villivihreät puskee pintaan ja saa työntää sormet multaan!! :)

    VastaaPoista
  2. Kaimalle: Ai vitsit tuli ihana fiilis kommentistasi! Tuo multa ja kaikki.. Ei enää kauaa!!

    VastaaPoista