maanantai 31. tammikuuta 2011

Herkkupalloja


Tänään olen juossut kaupungilla ja puhunut puhelimessa siihen pisteeseen että epäilen sen olevan pian osa korvaani! Kipaisin kauppahallin kautta ja ostin Luomupuodista herkkupallo-tarvikkeita. Kotona sainkin käryt naamalleni kun käynnistin monitoimikoneen, joka on ollut ilmeisesti aika kauan varastossa. No, en pienestä katkusta välittänyt vaan kokeilin uudelleen ja toimi lopulta niinkuin piti :) Toivottavasti härveli ei ole ihan räjähdyspisteessä... Lopputulos oli kuitenkin vanha tuttu, mutta niiiiin herkullinen!


Carob-Herkku-Pallot

Mantelijauho
Kookosjauho
Cashewpähkinä
Rusina
Kookosöljy
Hunaja
Carob
Kaneli
Vanilja
Suola
----> Blendaa kaikka aineksia paitsi kookosöljy kunnes saat haluamasi koostumuksen. Sulata kookosöljy nestemäiseksi ja lisää joukkoon. Blendaa. Pyörittele palloiksi ja kierittele kookoshiutaleissa/kaakaojauheessa/pähkinärouheessa/marjajauheessa/carobissa... Jäähdytä koviksi jääkaapissa. Parhaita seuraavana päivänä!

Ainiin unohdin Mesquiten ja Lucuman! Ne sopivat todella hyvin tämänsorttisiin jälkkäreihin. Carob/Suklaa/kookos-pallot taitaa olla ensimmäinen ruoka mikä tulee rawfoodismista mieleen :D Mutta nämä toimii hyvin myös raakaruokiin tottumattomilla.

Ja kiitos ihanista kommenteistanne edelliseen postaukseen :) Tulivat tarpeeseen!


Ostin muuten ennen muuttoani Ruohonjuuresta Laica vesifiltterikannun. Helsingin kraanavesi taitaa olla suhteellisen hyvää, mutta Porin vedenlaadusta ei ole tietoa ja päädyin kotiuttamaan Laica-kannun. Tänään korkkasin ensimmäisen "puhtaan" vesilasillisen eikä maussa ollut kummempia eroja, mutta Laican pitäisi puhdistaa vedestä mm. kupari, kloori, tuholaismyrkkyjä, kasvimyrkkyjä ja lyijy. Filtteri säilyttää kuitenkin magnesiumin ja kalsiumin. En ole ihan varma, että onko kalkin saanti hanavedestä hyvä, sillä se saattaa kalkkeuttaa verisuonia. Olen kuitenkin tyytyväinen tähän hankintaan! :)

Tuntuu että päivät hurahtavat ohi. Nyt on taas pimeä!

1 kommentti:

  1. Kiitos herkullisesta ohjeesta! Mä sain siitä idean tuunata palleroista kilpirauhasta hoitavan version. Laitoin ohjeen omaan blogiini. Aivan järkyttävän hyviä! Ainoa haaste on se, ettei mussuta koko satsia kerralla. On vaan niin hyviä. Jopa mun Viiru-kissa kähvelsi yhden palleron. No, se onkin Foodi-kissani Viiru... =)

    VastaaPoista