perjantai 7. tammikuuta 2011

Vielä hetki kampaajalla...


Ainiin! Tärkein ja hauskoin asia kampaajareissusta jäi kertomatta.

Ihmettelin kun kampaajani alkoi hekottaa kesken leikkauksen. Arvelin, että sieltä tulee jotain kommenttia juurikasvustani, mutta kyse olikin jostain ihan muusta! Nimittäin mulla kasvaa uusia hiuksia. Ne näkyvät kuulemma kun kampaa tukan oikein sileäksi.

Aika huikeaa, ei sillä että haluaisin yhtään enempää hiusta sillä oma hiuslaatuni on jo niin paksu. Mutta en keksi mitään muuta syytä lisääntyneeseen hiustenkasvuun kuin nykyinen ruokavalio.

Omega-3'sen kasvanut saanti, lehtivihreä, D-vitamiini, superfoodit tiiviine ravintopaketteineen, ruuan laadun parantuminen... Näistä taitaa löytyä syy :) Ja sitten vielä kaupitellaan kaikenmaailman kaljuuntumisen ehkäisy-pillereitä kun ratkaisu löytyy niin läheltä, omasta ruokavaliosta!

Ajattelin jo ettei tämä uusi ruokavalio ei tuo mitään kummempia fyysisiä muutoksia, mutta! Olin väärässä ja tämä on jo aika siistiä! Pahoittelen ylenpalttista hehkutusta, mutta on pakko päästä purkamaan näitä jonnekin ja mikäs sen parempi kuin tämä blogi :)

Eli jos ystävänne tai tuttunne kärsii hiustenlähtö-ongelmista niin kannattaa ainakin sen verukkeella vinkata raakaravinto -elämäntavasta! Alan olla jo niin vakuuttunut kyseisen ruokavalion toimivuudesta, eivätkä nämä videot yhtään auta sekaruokavaliota tai SAD'ia (Standard American Diet).


Picture: takeabreak.over-blog.net

2 kommenttia:

 1. Täytyypä kommentoida tuota hiustenkasvuasiaa :)

  Itselläni nimittäin täysin sama homma: uutta vauvahiusta puskee kokoajan!

  ...mutta! Niin on ollut aina, läpi koko 25v elämäni, josta vuosi sitten pyhitin 1kk raakaravinnolle (huonoin veto elämässäni, en ole koskaan voinut niin huonosti).

  Eli olenpa syönyt, juonut, tehnyt tai ollut tekemättä mitä hyvänsä, on minulla aina kasvanut uutta lettiä.

  Ravinto toki vaikuttaa (biotiini vissiinkin etunenässä), mutta absoluuttisen totuuden nimissä ei hiuskasvupyrähdystä kannata yksin raakaravinnon ansioksi sysätä :)

  VastaaPoista
 2. Daniela: Ohhoh! Tämä on minulle vaan ihan uutta, en ole nimittäin koskaan aikaisemmin huomannut vastaavaa :) Mutta voi näköjään sinun kokemuksiisi pohjautuen johtua hyvin ties mistä muustakin! :) Ehkä myös yleisesti ravinnon laadun (raakaa tai kuumennettua) parantaminen viimeisten 2v aikana? kiitos tästä tiedosta!

  VastaaPoista