maanantai 16. tammikuuta 2012

Wolfen kaakaopapuja saatavilla!


"Golden beanz" kaakaopapuja nyt rajoitettu erä FitnessFirstiltä

Pussillinen näitä laitettiin David Wolfen luennolla kiertämään ja mikään muu kaakaopapu ei ole maistunut yhtä hyvältä. Ei tippaakaan kuiva, vaan mehevä ja maukas! Syynä osin se, että papuihin on jätetty kaakaohedelmän hedelmäliha, "pulp". Kuoren alla nämä ovat väriltään laadun takaavasti violettiin vivahtavia.

Ihan superherkkua sellaisenaan sekä sopivaa kaikenlaisiin sekoituspusseihin. Toisin kuin karkkipussista, saat esim. golden beanz kaakaopavuista ja gojeista pussillisen puhdasta hymyilyä, pitkäkestoista energiaa ja vireyttä. Raakasuklaan saa myös astetta villimmäksi lisäämällä näitä murskattuna kaakaovoin ja kookosöljyn joukkoon.

Exotic YumYum White Chocolatey

1dl sulatettua kookosöljyä
1dl sulatettua kaakaovoita
Haluamaasi makeutusta (hunaja, kookosnektari, palmusokeri, stevia..)
3rkl tocotrienolsia
2rkl lucumaa
1dl rouhittuja "Golden Beanz" kaakaopapuja
2tl lesitiiniä
Ripaus vaniljaa ja suolaa
Kuivattuja eksoottisia hedelmiä paloiteltuna, esim. jackfruit, lychee ja mulperi

Sekoita makeutus, jauhettu lesitiini ja mausteet huolellisesti rasvoihin. Kaada suklaapohja tehosekoittimeen yhdessä kuivatun banaanin kanssa ja blendaa mahdollisimman tasaiseksi. Kaadas seos takaisin kulhoon ja kumoa rouhitut kaakaopavut ja pilkotut kuivatut hedelmät ja marjat joukkoon. Kaada muotteihin tai levyksi laakealle alustalle ja pakasta vähintään tunti.

Kaakaopavut ovat melkein kivoin tapa nauttia raakakaakaota. Ne noukitaan suoraan kaakaohedelmästä eikä niitä ole prosessoitu muulla tavalla kuin kuivattamalla. Extrainnoissani olen näistä pavuista, missä on hedelmälihaa ympärillä jäljellä koska uskon niiden toimivan elimistössä yhdessä toisiaan tukevasti. Pelkkä papu ei ole kaakaoneitsyelle kaikista helpoiten lähestyttävä muoto sillä se on suhteellisen kirpeän makuinen. Maistattaessani joskus kaakaopapuja oli monella ensimmäinen reaktio että onpa voimakasta ja ei kovin hyvää. Sitten kun ojensi hunajapurkin ja vinkkasi dippaamaan papua sinne muuttui kasvot hymyileväisiksi. Hedelmälihakuorrutteiset kaakaopavut eivät välttämättä vaadi hunajaa ympärilleen ja ovat siksi loistavaa välipalaruokaa missä vain kun hunajapurkki ei mahdu taskuun ;)

Itse olen kuskannut kaakopapuja vaikka minkälaisiin tansseihin mukanani ja voin sanoa, että parasta biletysruokaa :D Kuka enää kaipaa perusperunalastuja tai karkkia jotka varsinkin alkoholin kanssa nautittuna takaavat seuraavan päivän krapulan aika varmasti. Suorastaan hyvänoloinen ilta ja aamu syntyy kun nappaa chlorellaa alle, nauttii laadukasta ruokaa jonka jälkeen sitten halutessasi vaikka sulfiittivapaata viiniä tai luomusiideriä yhdessä kaakaopapujen kanssa. Kokeiltu on, eikä aamulla tanssin kipeyttämiä jalkoja lukuunottamatta ollut minkäänlaisia kiputiloja! Alkoholikin tuntuu jäävän melkein tarpeettomaksi hyvän ruuan ja kaakaopapujen/raakasuklaan jälkeen ;)

Vaikka näissä kaakaopavuissa on vielä hedelmäliha makeuttamassa, tekee joskus mieli jotain extramegasuperhyvää. Kokeile silloin myös allaolevia reseptejä..

Kuorrutetut kaakaopavut

Golden beanz kaakaopapuja

Acaikuorrutus
1dl kaakaovoita
1-2rkl hunajaa tai kookosnektaria
2rkl Acai-jauhetta
1rkl tocotrienolsia (Puhdistamolla parhaimman makuinen)
Vaniljaa, jauhettua neilikkaa, suolaa

Maitosuklaakuorrutus
1dl kaakaomassaa raastettuna
2-3rkl hunajaa
3rkl tocotrienolsia
2rkl colostrumia (voi korvata lucumalla tai lisä-tocolla)
Vaniljaa, suolaa

Sitruunajogurttikuorrutus
1dl kaakaovoita
3rkl lucumaa
2rkl tocoa
Vaniljaa, suolaa
Aavistus steviaa
Tippa tai kaksi sitruunauutetta

Valmista haluamasi kuorrutus sulattamalla rasvat ja lisäämällä joukkoon jauheet. Tavoitteena on saada kuorrutusmassasta paksua, jotta kuorrutus on helpompaa ja saat paksumman kerroksen. Lisää tarvittaessa lisää jauhoja saavuttaaksesi sopivan paksuuden. Kasta kaakaopavut kuorrutukseen ja jähmetä pakkasessa. Toista tarvittaessasi lisätäksesi kuorrutuksen paksuutta. Tarjoile

3 kommenttia:

  1. Syön tällä hetkellä aamupalaksi mm. näitä kaakaopapuja yhdessä kahvin kanssa jossa on ripa Suma-jauhetta. Mieletön yhdistelmä nämä kolme! <3

    VastaaPoista
  2. mielenkiintoinen blogi sinulla, pidän paljon tuosta perhosjahti nimestä :) hienoa, alan seurailla tätä :)
    kiva viikkoa sulle!

    VastaaPoista
  3. akissfromthepast: Oi Kiitos, mutta sullapa on ihana nickname! Samoin, hyvää tätä hetkeä sulle :)

    VastaaPoista