lauantai 24. heinäkuuta 2010

Kaupan jonossa

Tykkään kaupan kassalla odotellessa katsella muiden jonottavien ostoksia. Tänään kaupan jonossa oli aika hauska hetki.

Edessäni seisoi n. 50 vuotias nainen, jonka ostokset koostuivat pääosin erilaisista kevyttuotteista. Oli 0% jogurttia, rasvatonta jäätelöä pari pakettia, AB-piimä, espanjalaisia kirsikkatomaatteja ja näkkileipää. Siis juuri sitä mitä suositellaan kansalle naistenlehdissä ja ravintoterapeutilla (hän muuten näytti ulkoisesti ihan ravintoterapeutilta, jos tiedätte mitä tarkoitan).

Takanani oli kaksi vajaa kolmekymppistä krapulaista miestä ostamassa "muutaman" tölkin bisseä, siideriä ja kaksi valmispatonkia. Ja painettiin se malboro askikin koneesta.

Välissä seisoin minä, jonka liukuhihnaosuus koostui aika vihreästä setistä. Ostin varsisellerin, Järvikylän ruukkuyrttejä, varhaiskaalin, avokadoja, inkiväärijuuren, luomurusinoita, luomucashewpähinöitä ja Terra kasvischipsejä.

On siis erilaisia ruokavalioita, mutta löytyikö kassajonosta samalla kolme poikkeavaa elämänkatsomusta?

Yksi haluaa ehkä laihtua ja elää "terveellisesti" sen kummemmin kyseenalaistamatta (p********** olevaa) valtakunnallista ruokapyramidia. Hän käy ilmeisesti edelleen töissä ja elää muutenkin ihanteellista (lääketeollisuutta ja ympäristön tuhoutumista ruokkivaa) kansalaisen elämää.

Toiset taas eivät sen kummemmin piittaa mitä syövät. Who cares! Kaikki me kuollaan kuitenkin. Krapulalle tarvitaan helpotus, ja se löytyy nopeiten (ja halvimmin?) vehnästä ja ohrasta niin kiinteänä kuin nestemmäisenä.

Yksi sitten on löytänyt uudenlaisen tavan elää sekä ostaa ympäristön takia kotimaista ja luomua. Oma hyvä olo tunnistetaan ja sen yhteys puhtaaseen ravintoon on löydetty.

Siinä me kaikki kolme seistiin jonossa odottamassa hintaa edustamastamme elämäntyylistä. Minulle sitä kertyi melkein 20e, toisten ostosten hintoja en sentään tiiraillut...

Miltäköhän jonot näyttävät esim. 20 vuoden päästä? Olenko minä silloin se nelikymppinen, mutta edelleen vihremmän ruokakassin omistaja? Ja miltäköhän sen nuoren tytön, joka on takanani, ruokakassi näyttää? Entä ne perjantaibissestä nauttijat?

Toivottavasti 20 vuoden sisällä saadaan mixattua meidät kaikki kolme. Eli elämästä nautitaan ja hetkessä eletään, ollaan tehokkaita ja terveellisiä, mutta erityisesti kunnioitamme luontoa valintojemme kautta.PS ootteko nähnyt yhtä kaunista sipsiä? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti