torstai 8. heinäkuuta 2010

Herkullinen vihersmoothie


Mustikka-ananas smoothie (2 isoa lasia)

3dl vettä
Kourallinen romaine-salaattia
3-4 sellerin vartta
1/3 persilja ruukku
2tl chlorella
1/2 pussia mustikoita
1/2 banaani tai kokonainen (pakastettu sopii hyvin)
1/3 sitruuna kuorineen (Huom! Luomu ehdoton)
1-2dl tuoreita ananaspaloja

-> Blendaa ensin vihreät (paitsi chlorella) ja lisää sitten loput ainekset.
Tällä smoothiella lähti päivä tänään käyntiin. Resepti onnistui hyvin, ananas on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen vihersmoothieen!

Selleri, banaani, chlorella ja sitruuna olivat itselläni luomuja. Yrtteinä ja salaatteina käytän Järvikylän ruukkuyrttejä ja -salaatteja. Laatu on aina ollut todella hyvä ja vihreät on helppo hakea lähimarketista! Parasta on tietysti hakea vihreät lähimetsästä, mutta täällä kaupungissa se on vähän ongelmallista. Mökillä asia on toinen, kun voikukkia, nokkosia, koivunlehtiä ja kuusenkerkkiä riittää loputtomiin!

Tässä kesällä kerättäviä villivihanneksia ja yrttejä:

Isomaksaruoho,kamomillasaunio (kukat), kataja (havut), koivu (lehdet), kumina (siemenet), kuusi (havut), maitohorsma (lehdet), mesimarja (marjat), mänty (havut), nokkonen (lehdet), piikkiohdake (kukkapohjus), rahkasammal, ruusut (versot ja terälehdet), siankärsämö (kukat), vadelma (lehdet), voikukka (kukat ja lehdet)


Ja tänään syntyi taas ihan uskomaton suklaa... Tästä lähtien en aijo ostaa mitään muuta kaakaovoita, kuin Thriven. Senverran ylivoimaisen hyvää suklaassa! Lisäksi Thrive on pakannut voin kätevästi isona könttinä ja sitä on tosi helppo raastaa.

Suklaa on samalla vanhalla pohjalla tehty, mutta pähkinöinä oli tällä kertaa saksanpähkinät ja mausteena kanelin ohella reilusti cayannea! Chili tepsii kuulemma siitepölyoireisiin, joten täällä päässä sitä ei säästelty... :)

Suosittelen muuten pitämään suklaata mahdollisimman vähän aikaa pakkasessa, vain sen verran että se ei ole enää juoksevaa. Maut tuntuvan tulevan paljon paremmin esiin! Itse tykkään myös tehdä suklaamassasta paksua ja "jauhoista", jolloin rakenteesta tulee tosi suklainen, ei ollenkaan kova tai kylmä! Nämä kaksi kannattaa muistaa, lopputulos puhuu puolestaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti