maanantai 14. kesäkuuta 2010

NAM!

Onko edes vähän hyvää vesimelonia!

Kerroin eilen ostaneeni (aika suolaisen hintaisen) miniluomuvesimelonin. Ihan käsittämätöntä miten voi 2 "samaa" hedelmää maistua ja NÄYTTÄÄ niin erilaiselta!

Ensinnäkin kun avasin hedelmän, ensimmäinen reaktio oli että missä ne 5cm paksut kuoret ovat? Luomussa hedelmäliha alkoi parin millin kuorikerroksen jälkeen ja oli herkullisen punaista. Monet ovat varmasti pistäneet merkille tehotuotettujen (kilohinta mitä, 0,99e?) vesimelonien hailakan joskus jopa vihertävän värin.

Siemenet ovat paljon superkemialannoitettua serkkuaan pienemmät ja pikimustia. Mietin monta kertaa että onko tässä nyt sama hedelmä :)
Kuori oli myös tummanvihreä (vrt. haalean keltavihreä kuori).

Luomusta sain pulittaa 6e, mutta väitän että tässä miniluomuvesimelonissa on yhtä paljon syötävää kuin mutanttikokoisessa melonissa. Johtuen juuri kuorista, ja onhan se makuelämyskin ihan eri!

Tulevaisuudessa olisikin ihan mahtavaa, jos saataisiin luomun hintoja alaspäin. Ja mitenkäs niitä muuten saataisiinkaan kun kysynnän lisäämisellä ja luomuun sijoittamisella :) Itse ainakin nykyään käytän rahani mielummin laadukkaampaan ruokaan, kuin henkkamaukan sekundamekkoihin.

Vesimeloni on loistoherkku kesäisin. Siitä on jopa 95% vettä, joten toimii myös janonsammuttajana! Kova kilpailija hanaveden kanssa ainakin täällä :) Joskus luin jostain, että vesimeloni toimii viagran tavoin. Lähdettä en muista, joten paikkaansapitävyyttä voi kukin testailla itse ;) Vesimelonissa on myös rutkasti C- ja A-vitamiinia, B-vitamiinia (B1 ja B6) sekä lykopeeniä. Lykopeeni on antioksidantti joka kulkeutuu elimistön mukana ja neutralisoi vapaita radikaaleja, joilla on näppinsä pelissä kolesterolin takertumisessa verisuonien seinämiin. Vesimelonissa on myös potassiumia ja magnesiumia.

Nautitaan kesästä ja luomuvesimelonista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti