maanantai 7. kesäkuuta 2010

Superien kaipuuta, ja uusien löytämistä

Normaalisti kotioloissa tulee syötyä ravintotiheitä superfoodeja melkein päivittäin. Suklaata teen kerran tai kaksi viikossa ja mulberryjä pyrin pitämään kaapissa aina, kookosöljykin on ehdoton. Maca-jauhetta käytän mielen mukaan, toisinaan päivittäin smoothien joukossa, joskus taas menee parikin viikkoa ilman. Täysin mielihalujen mukana mennään siis!

Nyt kuitenkin huomaan, että ym. supereita kaipaa jo vähänkin ajan kuluttua. Olen ollut ilman näitä nyt 4 päivää ja kyllä huomaa että raakasuklaahammasta kolottaa...

Edellinen raakasuklaalevy, mukana manteleita, cashewia ja mulberryjä

Onneksi juhlista jäi pari raakakuppikakkua, joista toisen söin eilen yogi - teen kanssa, se vähän lievensi mielihaluja. Noh, sitten ensi mökkireissulle täytyy varata vähän suklaata mukaan, jotta ei iske himo valkosokerisiin makeannäläntyydyttäjiin (mitä täällä riittää juhlien jälkeen). Ja kun syö niin ravintoainetiheää ruokaa kuin superfoodit ovat hälvenevät makean/suolaisen himo ainakin minulla! Mulperiminigripit messiin mökille siis...

Ja blenderi tai edes joku sauvasekoitin! Olin ajatellut tulla toimeen ilman moista mutta nyt kyllä harmittaa ettei tullut mukaan. Koivunlehdistä saisi smoothieita, mutta onneksi on kuusenkerkät mitä voi napostella ihan sellaisenaan.

Heti kotiin päästyäni aijonkin poiketa Ruohonjuuren kautta ostoksilla. Ostoslistalla ainakin:

- Raakasuklaa-aineksia
- Acai-jauhe
- Jotain kuivahedelmiä (Viidakkomiehellä hyvä vinkki!)
- Kookosvettä
- Paljon tuoreita luomuvihanneksia ja hedelmiä
- Pari pakettia yogi teetä.

Eilen hääräsin mummuni kukkapenkeillä ja huomasin, että ruohosipulin vierestä pilkotti salviaa! Ihana ylläri, tänään voisi "kokata" siitä jotain. Kirsikkatomaatteja ja rucolaa jäi juhlista paljon yli, joten näistä voisi tulla yhdessä raikas salaatti.

Oli muuten aika erilaista (ja superia) joogata nurmikolla ilta-auringossa kuin kaupungin olohuoneessa! Ei ollut pöydänkulmat tiellä mustelmia tuomassa, mutta nilkkani muljahti aurinkotervehdyksessä. Nyt se on todella arka, eikä taivu ollenkaan kumpaankaan suuntaan. Tosi harmi, mutta täytyy joogata loppuviikko vähän rauhallisemmin.

Superfoodien tilalla keskityn nyt sellaisten superien, kuin saunalöylyjen, auringonlaskujen, paljain varpain kävelyn ja soutureissujen nautiskeluun. :)


2 kommenttia:

  1. Onneksi olkoon ylioppilaaksi pääsystä! Hyvä, kun nykyään valmistuu "superylioppilaita". :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos paljon :) Hehee! Toivottavasti ollaan lisääntymässä!

    VastaaPoista