sunnuntai 6. kesäkuuta 2010

Voi jospa sinne satumaahan käydä vois...


... Kyllä voikin.

Ylioppilasjuhlat ovat nyt takana, ja hyvä niin! Oli aikamoista hässäkkää, mutta myös hyvällä tavalla. Perjantaina oli ikuisuuden kestäneet juhlaharjoitukset. Lakituspäivänä, eli lauantaina sai jännittää todistuksien ja lakin hakemista lavalta, ei ole vähään aikaan jännittänyt yhtä paljon! Tänään sunnuntaina (tai oikeastaan eilen, kirjoitan tätä vielä keskiyön jälkeen) oli sukulaisille juhlat mökillämme.

Olen niin kiitollinen kaikille vieraille. Etenkin isoisälleni joka pääsi huonosta voinnistaan paikalle. Suvun kanssa on aina niin mukava kokoontua, en ymmärrä ollenkaan ajatusta "Suku on pahin" !

Lahjat olivat upeita, sain ihanan Porilaisen rautatakomon mestarin valamat serviettipidikkeet ja kynttiläpidikkeen. Todella kauniita... Isäni veli harrastaa raudan valamista, mutta hänen omassa ahjossaan oli vikaa, joten hän pyysi tätä mestaria (voi kun en muista nimeä, lisään sen tänne aamulla kun käyn tarkastamassa) valamaan minulle nämä. Uniikkius ja käsityöt sykähdyttää aina, koska ihmisen kädenjälki näkyy.

Materialahjat jäivät kuitenkin kakkosiksi niille uskomattomille hetkille mitä tänään sai taas kokea. Sain pidellä serkkuni 6kk vauvaa sylissäni, ja se oli ensimmäinen kertani vastasyntynyt sylissäni. Se tunne kun pieni vauva katselee sinua rauhallisesti ja ihmetellen on sanoinkuvaamaton, ja kyyneliä oli vaikea pidätellä. Niin suloinen hän oli, ja niin oli hetkikin. Radiosta soi Vuokko Hovattaa...

Ja arvatkaapa... kuppikakut menivät nopeasti! Kaikki maistaneet kehuivat kovasti ja mainostin leivoksien terveellisyyttä ja kuumentamattomuutta. Isoäidilleni puhuin agavenektarista ja hyvistä rasvoista mitä pähkinöissä on. Isoisäni söi myös kuppikakkunsa ja sai varmasti oikein hyvät ravintoaineet siitä hetkeksi. Muuten hän syö paljon pelkkää salaattia, sokerittomia (mutta lisäaineilla pumpattuja) elintarvikkeita ja beceliä, ja harmittelee riutunutta olomuotoaan. Pähkinät, avokadot ja superit lehtivihreät tekisivät varmasti hyvää heiveröiselle ja väsyneelle olemukselle.

Kuppikakkujen ohje on ihanasta Taikametsä -blogista, tässä itse varioimani juhlien ohje:



12kpl

Pohja
1,5dl Cashewpähkinöitä
3dl Manteleita
2dl kookoshiutaleita
18 kpl taateleita
Agave nektaria
3tl Aitoa vanilijajauhetta
2tl kardemummaa

Kaikki ainekset blendataan yhdessä. Kannattaa aloittaa järeämpiä voimia tarvitsevista aineksista, eli pähkinöistä ja lisätä makeutus ja mausteet lopuksi. Painele seuraavaksi taikina leivosvuokiin. Kuivaa uunissa 40 asteessa 2 tuntia.

Täyte
1ps mustikoita
1ps vadelmia

Anna pakastemarjojen sulaa rauhassa. Muussaa marjat sekaisin hillomaiseksi ja lusikoi kuivatettujen leivospohjien päälle.

Cashewmuru
9dl cashewpähkinöitä
reilusti kookosöljyä
agavesiirappia pieni loraus
1/2dl kookoshiutaleita
1tl vanilijajauhetta

Blendaa ainekset. Lusikoi mieleisesi määrä hillon päälle. Huom! Muruannos on reilu, käytä ylijäämäseos vaikka marjojen ja hedelmien kera tarjoiltuna. Herkkua!

Koristele kauniilla hedelmillä. Itse käytin kiiviä, karambolan siivuja ja vadelmia.

Heh, jokin meni pieleen kun cashewkermasta tuli muru, mutta tuo sopikin loistavasti ja maistui ihanalta.

Kuusenkerkät ovat täällä myös maistuneet, myös isälleni. Näistä tulee vielä iso hitti! Veljeni kommentti oli, että sisko syö puuta :) Mutta mielummin puuta kuin kirvanpissaa (E120)?

Tietokoneella ei malttaisi olla ollenkaan, mutta kuvia satelee varmasti tekstiä enemmän tulevan viikon aikana...




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti