sunnuntai 5. syyskuuta 2010

25 myrkkyä kosmetiikassa

Itse yritän omaksua ajatusta: "Laita ihollesi sitä mitä voisit laittaa myös suuhusi"

Järkeenkäypä ajatus. Kaapit ovat vain edelleen täynnä vanhaa kosmetiikkaa, erityisesti meikkejä joiden poisheittäminen kuulostaisi epäekologiselta ja korvaaminen huikean kalliilta!

Ihonhoitotuotteet hammastahnaa myöten ovat tällä hetkellä luonnon kosmetiikkaa, mutta meikkini ovat pääasiallisesti puhdasta kemiaa. Niiden käyttö on kyllä vähentynyt aika radikaalisti ravitsemus-korjaamis prosessin myötä. Ei huvita enää tököttää ihohuokosia tukkoon ensitöikseen aamuisin :) Vaikka en aikaisemminkaan ole ollut mikään himomeikkaaja! Ennemminkin aurinkopuuteri-ripsiväri linjalla on menty, paitsi juhlissa on kivaa panostaa. Nykyään ajattelen parhaan panostuksen tarkoittavan urheilua ja sen jälkeistä suihkua kera ihanien luonnonhoitotuotteiden, kookosöljyn levittämistä vartalolle ja kasvoille sopivaa hoitoöljyä. Ja lopuksi kevyt meikki jos siltä tuntuu! Sitten vielä suihkaus Acorellen ihania luonnon tuoksuja. Finito :)

Jokaisen olisi kuitenkin hyvä syynätä meikkipussinsa ainakin näiden 25 myrkyn varalta ja jättää niitä sisältävät tuotteet hyllylle.

Aihetta sivuuttaen olen pienestä pitäen uskonut, että tämä marjapensas on myrkyllinen! Kunnes tänään pyöräilin miehen ohi, joka keräsi marjoja purkkiin. Mies hihkaisi minulle, hitaasti artikuloiden: "Vitamiinipitoisia marjoja" ja väläytti leveän hymyn. Koko tilanne oli musta äärimmäisen koominen jostain syystä ja naurussa oli pitelemistä loppumatkan! Kun sain itseni koottua otin selvää tästä marjapensaasta. No sehän paljastui marja-aroniaksi josta on hehkutettu nyt blogeissakin! Hivenaineita ja Flavonoideja tursuava happama marja vetää puoleensa eli minut taitaa löytää mitä pikimmiten samalta apajilta kuin tämän miehenkin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti