keskiviikko 22. syyskuuta 2010

Punajuurikastike ja bataattipasta

Olen äärimmäisen kärsimätön kokki, joten keittiössä hengailu johtaa harvoin gourmet-tuloksiin. Tykkään enemmän kaupassa valita jonkun hyvännäkösen raaka-aineen ja rakentaa ruuan sen ympärille. Tällä kertaa se oli punajuuri! Kastike ja "spagetti" syntyi n. 10 minuutissa. Tämä on oikeastaan ensimmäinen valmistamani perinteisen ruuan kaltainen raakaruoka-annos. Salaatin rakentaminen tai avokadon kääriminen kaalinlehteen on hankala istuttaa kokkaus-sanan taakse :D


Bataattipasta Punajuurikastikkeella

Pasta
1/2 bataatti
Hamppuöljyä
ripaus suolaa

Kuori bataatti ja raasta siitä pitkiä spagetteja esim. kuorimaveitsellä. Kaada spagetit lautaselle ja lorauta sekaan öljyä ja ripaus suolaa.

Kastike
1 keskikokoinen punajuuri
1-2 kynttä valkosipulia (1 kynsi on jo aika tuntuva, itse pidän valkosipulista niin laitoin kaksi)
1/2 avokado
1-2 taatelia (tuovat hyvän koostumuksen ja makeutta!)
suolaa

Pilko punajuuri ja soseuta se yhdessä avokadon, taatelien ja valkosipulin kanssa. Lisää suolaa halujesi mukaan ;)

Valmiin annoksen päälle ripottelin vielä kuminan siemeniä, jotka olivat piste iin päälle!


Aijon edelleen pysytellä arkikokkailussa lähinnä salaateissa (helppous, muokkautuvuus ja ravitsevuus!) mutta tästä kastikkeesta tuli niin hyvää, että on pakko kokkailla sitä toistekin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti