perjantai 18. kesäkuuta 2010

Suomalaista raakasuklaata?

Terveiset täältä villavuorien alta.

Lämpö ei ole laskenut ja ääni on käheänä. Muuta en ole tehnyt, kuin valmistanut suklaata, johon heitin aimo annokset lämmittävää macaa, cayannea ja kanelia sekä rutkasti acai-jauhetta. Suklaata menikin puolet valmistetusta satsista... heh, mutta sitä teki niin äärettömästi mieli ja kieltäminen ei ole se juttu mitä haluan enään koskaan harrastaa :)

Teetä on uponnut "muutama" kuppi, ja ruuaksi tein avokado-tomaatti-varhaiskaali salaatin johon puristin sitruunaa päälle ja ripottelin vähän vata-maustetta. Avokado on kummallinen hedelmä, kun sitä on nykyään pakko saada joka päivä. Päivemmällä join vielä vihersmoothien, jossa oli tammenlehtisalaattia, sitruunamelissaa, selleriä, mustikoita ja puolikas banaani. Macan olen jättänyt vihersmoothiesta pois, koska sitä tulee jo suklaan mukana melkein päivittäin. Macan syöminenhän suositellaan ajoittamaan jaksoihin, koska se on adaptogeeni.

Suklaasta vielä sen verran, että Thrive foodworksin kaakaovoi peittoaa minulla ihan 6-0 Cocovin saman tuotteen! Rakenteesta tulee jotenkin paljon pehmeämpää ja maistuvampaa. Kaakaovoiköntti (250g) maksaa muistaakseni 12e ja Cocovin 150g voi 6-7e. Hintaeroa ei siis paljon tule ja laatu maksaa pois kaikki menetetyt eurot :) Seuraavaksi ostan Thriven kaakaojauhetta tai samantien kaakaomassan ja kokeilen tehdä siihen suklaan.

Ja jos ette ole vielä testanneet niin suosittelen kokeilemaan acai-jauhetta suklaaseen! Tulee ihan älyttömän hyvää ja marjaisen makuista, eikä ravintoarvot ainakaan huonone ;) Acai, goji ja cayanne on ihan lyömätön yhdistelmä. Muitakin marjajauheita voisi koittaa sovittaa suklaaseen, esim ruusunmarjasuklaa voisi olla aika hyvää tai tyrni-mulperi! Olisi muuten aika kivaa perustaa suomeen oma raw-chocolate-company, väsäillä suomalaisista marjoista jauheet ja tehdä niistä ulkomaiden hifeimpiin aineksiin yhdistettynä suklaata... Toisaalta jokaisen pitäisi kokeilla suklaan valmistamista itse, koska se on niin äärettömän terapeuttista ja herkusta saa juuri sen makuista mitä sillä hetkellä tekee mieli.

Noh näitä asioita uppoan ainakin vielä täksi päiväksi kypsyttelemään peittojen alle teekupin kera ja koitan jos huomenna pääsisi liikkeelle. :)

3 kommenttia:

  1. Jos ei noilla herkuilla olo parane, niin onhan ihme =) Ihan samoja mietteitä suklaasta. Käytän paljon marjajauheita suklaassa, enkä ole vielä törmännyt sellaiseen, joka ei toimisi. Suosikkejani on mustikka ja karpalo. Acai on ollut myös hyvä, mutta aika saman meningin saa mielestäni mustikalla tai aronialla.

    VastaaPoista
  2. Okriina: No niimpä! Hei karpalo kuulostaa ihanalta. Ehdottomasti kokeiltava :) Goji-karpalo olis varmaan aika hitti!

    VastaaPoista