lauantai 5. maaliskuuta 2011

Hunajainen Cashew-Nougat

Tässä resepti kaikille jotka ovat makean perään tosissaan :)

Tämä resepti syntyi todella vahingon kautta. Aloitin tekemään raakasuklaata, mutta minulta uupui jauheita, jotka olisivat yhdistäneen öljyn & hunajan toisiinsa ja tehneet massasta tasaista. Raakasuklaan sijaan syntyikin ihanaa kokkareista nougata!

Hunajainen Cashew-Nougat

Hunajaa
Kookosöljyä
---> Lämpimään vesihauteeseen yhdessä. Laita hunajaa oikein reilusti, se on tämän reseptin pääraaka-aine. Odota kunnes kookosöljy on kauttaaltaan sulanut ja sekoittele hunajaa öljyn sekaan. Ei haittaa vaikka hunaja jääkin klönttinä kulhon pohjalle ja öljy päälle, se onkin juuri tämän reseptin salaisuus :D
Kaakaomassaa
---> Lisää raastettau kaakaomassaa reippaasti kulhoon hunajan ja kookosöljyn kanssa
---> Sekoita hyvin
Mausteita: suola, vanilja, kaneli
---> Mausta maistellen
Pähkinärouhetta
---> Rouhi esim. cahsewpähkinää tasaiseksi rouheeksi, ei kuitenkaan liian hienoksi. Kaada kulhoon. Pähkinöitä tulee olla paljon, jotta koostumus olisi rouheinen :)
Lucuma & Mesquite
---> Tuovat ihanaa "maitomaisuutta" ja makeutta.

Lusikoi paksu seos muotteihin tai laakean astian pohjalle. Jos hunaja/pähkinämassa & öljy ovat erillään toisistaan se on merkki siitä että koostumuksesi on oikea! :D Eli päinvastoin kuin raakasuklaassa, tässä reseptissä ei tavoitella tasaista taikinaa. Jos käytät esim. jääpalamuotteja, lusikoi paksumpaa massaa muotin pohjalle ja kaada nestemmäisessä muodossa oleva aines paksumman massan päälle.

Muotit pakkaseen ja nougat on valmista n. puolentunnin päästä. Parasta ehkä seuraavana päivänä. Lopputulos ei ole suklaanomaisen napsahtava vaan hunajainen & "taikinainen". Nam!

Sydämenmuotoiset minttusuklaata ja reunimmaiset cashew-nougata. Ei niin esteettisen näköistä, mutta sitäkin paremman makuista!

Odottelen parhaillaan tuparivieraita saapuviksi (ja koitan kovasti hillitä itseäni etten söisi kaikkea suklaata). Menu on cantaloupe-mansikka-cashewpähkinä -salaatti, paikallisen leipomon leipä & pastäroimaton luomuvoi, luomubrie ja jälkkärinä raa'at cashewnougat & minttusuklaa. Juomana minttu-sitruuna-kivennäislähdevesi ja vähän myös luomukuoharia & -valkkaria :)

Jääkaappikin odottaa jo vieraita :D

3 kommenttia:

 1. Wau... näinä aikoina olen ollut välillä todella huolissani siitä että minulla ei tosiaan ole työpaikkaa. Elän siis tuilla!! Hyi minua!!! Tätä mieleni on toitottanut jatkuvasti. Mutta kun kuljen mielessäni ajassa taaksepäin ja muistelen aikaa jolloin olin työpaikalla, jossa en todellakaan viihtynyt, vaan aina kun lähdin töihin, tunsin niin selkeästi että teen vastoin todellista minääni. Se paikka ei ollut minua varten ja keho rupesi oireilemaan: masennusta, unettomuutta, syömishäiriökäyttäytymistä yms.

  Nyt, kuuntelen hyvää musiikkia, juon pienen lasin luomuviiniä ja mietin kuinka täydellinen tämä hetki oikeastaan on. So what mulla ei ole työpaikkaa, mutta mulla on vaikka mitä muuta! Tärkeitä ihmisiä on pian tulossa kylään, saan viettää aikaa heidän kanssaan, minulla on ruokaa, juomaa, katto pään päällä... Mitä ihminen tarvitseekaan ollakseen onnellinen? :) Kun perustarpeet on tyydytetty sinulla on kaikki mahdollisuudet tasapainoon. Muu, mitä mielesi sinulle syöttää, on toissijaista.

  Sillä onnellisimmillaankin mielemme koittaa muistuttaa meitä asioista joita meillä ei ole. Leija Turunen sanoo hauskasti, että tällöin kun ego huutelee päämme sisällä tulee meidän käskeä se "nurkkaan häpeämään" ja jäämään sinne. Kun egon huutelut on ainakin osittain vaimennettu (kaikkea mielen toimintaa on aika vaikea lopettaa) niin voimme olla todellisia itseämme: puhdasta rakkautta ja valoa. Ja levittää sitä muille.

  Mulla on nyt niin hyvä olo, ego on hiljennetty hetkeksi ja aijon vaan nauttia tästä illasta. Elä sinäkään pohdi turhaan asioita mitä sinulla ei just nyt ole, ajattele mitä sinulla on! Vitsit, olet onnenpekka :)

  VastaaPoista
 2. Hei,
  Mistä olet löytänyt pastoroimatonta voita?

  VastaaPoista