sunnuntai 27. maaliskuuta 2011

Uutta: Päivä kuvina

Tässä vähän erityyppinen postaus mitä yleensä teen, eli (synttäri)päivää kuvina.
Viralliset synttärithän on vasta tiistaina mutta perhe tuli moikkeliskoikkaamaa tänne joten käytiin syömässä ihan törkeän hyvää kalaruokaa. Kyseessä siis kalaravintola, joka ostaa kalansa lähialueen kalastajilta ja kokkaa ne tuoreena pöytään. Pöytä notkuikin kaikenmaailman sillejä, silakkarullia, savulohta, graavilohta ja -siikaa... mitäs kaikkea muuta? No kalaa, ja parasta sellaista mitä oon koskaan syöny, eri muodoissa!

Kun ruuassa laatu ja tuoreus on kohdillaan ei voi pahasti mennä maku pieleen :)

Upeeseen ilmaan sai taas herätä. Huulipuna, hiukset ja paita matchas nii hyvi (vahinko) et oli pakko ottaa kuva ;D

Mun lautanen, joka siis myöhemmin kertautui ainakin neljällä... Ja kuva ei todellakaa tee oikeutta ruuan herkullisuudelle! Säälittävän näkönen toi kaalisalaatti, no ei se ollutkaa paras osa mut toi graavisiika SULI suuhun. Miten kala voi sulaa suuhun wtf??

Veljen lautanen ;)

Vanhan puutalon seinät oli koristettu alueelta otetuilla valokuvilla. Taitaa olla 1900-luvun alusta nämäkin :) Keskimmäisessä näkyy sama ravintola jossa ollaan!


Eteisaulan valokuva satamasta. Pengottiin äitini kanssa yhteisvoimin kirppareita eilen ja äidillä osui käteen muistaakseni 1860-luvulta peräisin oleva maantiedon oppikirja. Tuli aika jännä fiilis lukea jotain niinkin vanhaa oman kielen kirjallisuutta!

Meri-Pori on yhtäkuin tuulivoimalat. Joidenkin mielestä nää rumentavat maisemaa, mutta itse oon täysin erimieltä. Ensinnäkin näiden tarkoitusperä on parasta ja muutenkin mahtavuudessaan ja jylhyydessään sopivat Meri-Porin karunkauniisiin maisemiin halkomaan tuulta.


Taustalla näkyy satamaa. Pian on kesä ja nääkin rannat täyttyvät puisista vanhoista veneistä ja parrakkaista omistajista. Kalastajaelämä on näin maakravun tasolta katsottuna niin ihanaa ja no, romanttistakin :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti